MTR Express punktligast på sträckan Stockholm-Göteborg

MTR Express var 2017 punktligast mellan Stockholm och Göteborg jämfört med både SJ och inrikesflyget. Foto: MTR Express

MTR Express var punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg för helåret 2017. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian. Siffror i sammanställningen är hämtade från Trafikverket och Flightstats.com. Det skriver MTR Express i ett pressmeddelande.

– Efter säkerheten är punktligheten vår främsta prioritet där vi återigen vinner en utklassningsseger. Våra medarbetares engagemang är den avgörande nyckeln och det visar sig förutom på punktligheten, även på den mycket fina återkopplingen vi får på vår service ombord. Med detta i ryggen kommer vi fortsätta att växa kraftigt bland affärsresenärerna. Vi vet hur viktig tiden är för dem och det är tydligt att det är vi som värderar deras tid bäst av alla, säger MTR Express VD Mats Johannesson.

Siffror för helåret 2017 visar att MTR Express uppnår en punktlighet om 82 % mätt som ankomst inom 5 minuter på sträckan Stockholm-Göteborg. Detta är över 11 procentenheter bättre än SJ:s snabbtåg och drygt 20 procentenheter bättre än den genomsnittliga punktligheten för flygbolagen på sträckan.

– Hela resebranschen behöver hjälpas åt för att nå fram till resenärerna med fakta om att tågen är mer punktliga än flyget. Bara då kan vi fortsätta att öka det hållbara resandet. Eftersom MTR Express från 2018 dessutom ökar hastigheten med våra tåg som är skräddarsydda för vårt klimat hoppas vi att fler kommer att dra den slutsatsen, säger Mats Johannesson.