Snart rullar Bombardiers nya tunnelbanetåg i Stockholm

Michael Thulin, Annelie Andersson och Monica Öhlander på Bombardier, framför det nya C30-tåget som ska trafikera Stockholms tunnelbana. Foto: Elmia

På Elmia Nordic Rail presenterar Bombardier sina projekt och trafiklösningar, men även kommande nyheter som Movia C30 Metro, de nya tågen som ska rulla i Stockholms tunnelbanesystem inom kort.

Den svenska delen av Bombardier har sina rötter i de anrika företagen Asea och Ericsson och har genom åren levererat tåg och järnvägssystem över hela landet.
Bombardier säger själv att man känner sig hemma i Norden och det nordiska klimatet. Här utvecklar och levererar man marknadsledande signal-, säkerhets- och trafikledningssystem, kostnadseffektiva underhållslösningar och driftsäkra rälsfordon med hög kapacitet för nordiska förhållanden året runt från norr till söder.

– Bombardier har en stark bas i Sverige där vi står för service och underhåll på en lång rad platser runt om i landet. Dessutom står vi för ett stort antal tågleveranser till många svenska bolag, säger Michael Thulin, business developer på Bombardiers signalsida.
I Sverige finns företaget i Västerås, Stockholm, Göteborg och Hässleholm och man står för underhållet i Falköping, Gävle, Kalmar, Luleå och Nässjö.

Stockholms nya tunnelbanetåg, C30, som ska börja trafikera röd linje i början av 2018.tillverkas på Bombardiers fabrik i tyska Hennigsdorf.