Det vill NCC lyfta fram under Elmias transportmässor

Erik Nerell, marknadschef på NCC Civil Engineering. Foto: NCC

Elmia Nordic Rail, Elmia Road och Elmia Future Transport är en viktig del för NCC att nå ut till rätt marknad. Det hävdar Erik Nerell, marknadschef på NCC Civil Engineering. ”En mötesplats som Elmia är viktig för oss för att presentera och diskutera framtidens hållbara lösningar för infrastruktur” säger han.

Innovativa lösningar och mer infrastruktur för pengarna. NCC kommer att prata om olika saker på Elmia Nordic Rail, Elmia Road och Elmia Future Transport, men alla under just den gemensamma rubriken.
– Det handlar om olika områden av hållbar infrastruktur, säger Erik Nerell.

NCC som helhet har intresse i de tre mässorna på Elmia, där såväl järnväg, väg och framtidens trafiklösningar ska ventileras och diskuteras. Bland annat kommer NCC att arrangera ett seminarium där tre konkreta projekt lyfts fram.
– På Elmia Nordic Rail kommer vi att prata om hur vi upphandlar, genomför och bygger framtidens järnväg. Vi kommer att dela med oss av erfarenheter och framgångsfaktorer från tre konkreta projektcase, Citybanan i Stockholm, Strängnäs–Härad samt Lund–Arlöv, det vill säga ett avslutat, ett pågående och ett projekt under uppstart.

Ett av seminarierna handlar om hållbara transporter, exempelvis cykelinfrastruktur och elvägar. Ett annat har säkrare trafiklösningar och säkra arbetsplatser som tema.
– Vi vill se att man lyfter in hänsyn till tredje man i de stora projekten oavsett om det handlar om trafiksäkerhet, miljöfrågor eller eventuella störningar som dyker upp. För att då få optimal valuta för pengarna krävs innovativa lösningar.
– Bland annat kommer vi att lansera ett för Sverige nytt sätt med glidformsgjutna betongräcken på vägarna. 
Källa: Elmia / NCC