Han lämnar vd-posten hos MTR Nordic

Peter Viinapuu lämnar vd-posten på MTR. Foto: MTR Nordic

MTR Corporation, baserat i Hongkong, har nu tillkännagjort att Peter Viinapuu, vd för MTR Nordic, kommer att lämna företaget efter sju framgångsrika år. Det skriver MTR-koncernen i ett pressmeddelande.  

Peter Viinapuu utsågs till VD för hösten 2010, ett knappt år efter att MTR fått ansvar för driften av Stockholms tunnelbana. Sedan dess har kvaliteten och nöjdheten bland tunnelbanans resenärer och medarbetare ökat kraftigt och MTR fick i september 2015 kontraktet förlängt med åtta år till 2023.

MTR:s nordiska verksamhet omfattar idag Stockholms tunnelbana, Stockholms pendeltåg, MTR Express (snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg), samt fordonsunderhållsbolaget MTR Tech.

– Jag har haft sju fantastiska år med MTR, säger Peter Viinapuu. Jag är mycket stolt över vad mina kollegor och jag har uträttat tillsammans. Jag känner mig trygg med att jag nu lämnar ett MTR som står väl rustat att vinna nya kontrakt och fortsätta växa på den nordiska marknaden.

– Under Peter Viinapuus ledning har MTR blivit en stark och konkurrenskraftig aktör på den nordiska järnvägsmarknaden, säger Jeremy Long, ansvarig för den europiska verksamheten inom MTR Corporation.
- Vi önskar honom lycka till framöver. MTR kommer att fortsätta leverera järnvägstjänster med hög kvalitet och expandera sin verksamhet på den nordiska marknaden.
En rekryteringsprocess för att hitta en ny vd har inletts och Peter Viinapuu kvarstår som VD i MTR Nordic under en övergångstid.