Sickla ny station när Tvärbanan åter öppnar

Tvärbanans nya station Sickla ligger i direkt anslutning till Saltsjöbanan. Tvärbanans hållplats till höger i bild. Foto: Christer Wiik
Sickla station i Nacka kommun, där nu Tvärbanan och Saltsjöbanan möts. Foto: Christer Wiik
Nylagd spårvägssträcka genom Hammarby Sjöstad, mellan station Sickla udde i Stockholm respektive Sickla i Nacka. Foto: Christer Wiik

Tvärbanan, snabbspårvägen i Stockholm, har varit avstängd sen den 25 mars, men öppnar nu med ny teknik och en helt ny hållplats i Sickla i Nacka kommun. I samband med trafikstarten den 2 oktober blir det framöver möjligt att resa hela sträckan från Solna till Sickla utan att göra ett byte i Alvik. Det rapporterar Storstockholms Lokaltrafik, SL. 

Under avstängningen har banan utrustats med ett nytt signalsystem som knyter ihop hela banan och tack vare den nya hållplatsen kan resenärer smidigt byta mellan Tvärbanan och Saltsjöbanan. Nackabor får dessutom nya resmöjligheter till centrala Stockholm eftersom de, från och med trafikstarten, kan resa via Gullmarsplan istället för via Slussen.
Utöver det nya signalsystemet har man även passat på att rusta upp plattformar. I Alviks strand är plattformen helt ny och i Liljeholmen samt Årstaberg har plattformarna tillgänglighetsanpassats.
Källa: SL