Elon Musk vill bygga Hyperloop mellan New York och Washington

Foto: Camilo Sanchez/Wikimedia Commons

Teslas färgstarke vd Elon Musk har nyligen sagt att han fått ett muntligt avtal från amerikanska regeringen om att bygga Hyperloop, supersnabba tåg i tunnlar som ännu är på konceptstadiet, från New York till Washington. Från regeringshåll har ingen bekräftat avtalet.

Med Hyperloop skulle restiden mellan New York och Washington blir 29 minuter, och passera Philadelphia och Baltimore på vägen. Musk meddelade avtalet på sitt twitterkonto, med reservationen: ”Det återstår mycket att göra för att få ett formellt avtal, men jag är optimistisk”.

Från Vita huset meddelar man att haft ”lovande utbyten” med affärsmannen, enligt Bloomberg. Samtidigt uppger New Yorks borgmästare Eric Phillips att han fått reda på existensen av detta avtal samtidigt som alla andra, via Elon Musks twitterkonto.

Hyperloop är ett koncept för ett framtida transporter. Hyperloop ska bestå av rör med mycket lågt lufttryck, nära vakuum, där luftmotståndet blir mycket litet. I rören färdas kapslar drivna av linjära induktionsmotorer. Kapslarna kan transportera både människor eller varor.