Tibbett investerar i intermodal terminal i Bukarest

Tibbitt Logistics kommer att förvärva en tredje mobil containertruck av typ Cargotec för Bukarests terminal för järnvägsgods och utrustning för satellitövervakning av all mobil hantering. Foto: Tibbit Logistics

Tibbett Logistics kommer att investera ”ett sexsiffrigt” eurobelopp i internationella intermodala terminalen för järnvägsgods, BIRFT, i den rumänska huvudstaden Bukarest.

Tibbett Logistics syfte är att förbättra företagets position vid Bukarests internationella terminal för järnvägsgods, som är den enda privatägda järnvägsbundna containerterminalen med fritt tillträde i huvudstaden.

Därigenom räknar man en betydande ökning av godsvolymerna på BIRFT, jämfört med det nuvarande antalet av fem systemtåg, som av- och pålastas där per vecka.

Företagets planer omfattar förvärv av en tredje mobil Kalmar/Cargotec containertruck och utrustning för satellitövervakning av all mobil hantering. Tillsammans med anläggningens ägare planlägger Tibbett även en tredje expansionsfas som kommer att öka lagringsutrymmet med ytterligare 10 000 kvadratmeter.

Logistikföretagets fraktvolymer ökade med 36 procent under 2016, framkallade av ökad import av containerfordon och detaljhandelsvaror genom hamnen i Constanţa. Tibbett förväntar fortsatt tillväxt på upp till 30 procent under 2017.