Pågatågen rullar med tre tågsätt

Pågatåg vid Lund C. Foto: Christer Wiik

För första gången kommer Pågatågen att köra med tre tågsätt istället för dagens en till två tågsätt. Det gäller en tur i varje riktning mellan Helsingborg – Landskrona – Kävlinge – Lund – Malmö – Trelleborg. Premiärturen går på måndag den 9 januari.

 - Vi ser ett ökat resande på sträckan och därför har vi för första gången beslutat att köra med tre tågsätt, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Idag är sträckan Helsingborg – Landskrona – Kävlinge – Lund – Malmö – Trelleborg, den som kan ta emot tre kopplade tåg. Skånetrafiken arbetar för att fler sträckor som till exempel Ystadbanan ska byggas ut med längre plattformar, för längre tåg.

De två aktuella turerna avgår måndag till fredag kl 6.54 från Helsingborg till Trelleborg och kl 8:35 från Trelleborg till Helsingborg.

- Leveransen till Skånetrafiken av 30 helt nya Pågatåg har börjat. Det gör att vi nu har möjlighet att erbjuda fler platser. Ett trekopplat Pågatåg har 702 sittplatser och blir 225 meter långt, avslutar Mats Ohlsson.