Tågtrafiken stängs av mellan Eskilstuna-Läggesta

Eskilstuna C. Foto: Christer Wiik

Trafikverket stänger tillfälligt av järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta på grund av dubbelspårsutbyggnaden Strängnäs-Härad. Flera olika arbetsmoment ska utföras under den kommande veckan. Det skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Avstängningen sker mellan lördag den 12 november klockan 00.20 och måndag den 21 november klockan 04.30, samt från lördag 26 november kl. 00:20 till måndag 28 november kl. 04:30. Det är nödvändigt att stoppa tågtrafiken för att säkert kunna arbeta på och vid spåret. Många arbeten, både längs spåret och vid perrongen, ska ske under veckan. Bland annat att byta betongplattor närmast spåret och riva gjutformen på bron över Södertäljevägen.

Stommen till resecentrum ska lyftas och monteras på plats. Det är en av anledningarna till att hela perrongen stängs av vid Strängnäs station, inklusive kiosken, under hela veckan. SJ:s tåg mellan Eskilstuna och Läggesta ersätts med bussar, vilket gör att restiden förlängs med cirka 30 minuter. I Strängnäs går ersättningsbussarna från Långbergsgatan. På måndag morgon den 21 november rullar tågen som vanligt igen.När dubbelspårssträckan mellan Strängnäs och Härad är klar, sommaren 2018 blir det möjligt att köra tätare turer med bättre punktlighet.Källa: Trafikverket