Nu inleds världens största järnvägsmässa

InnoTrans har en total utställningsareal på 200 000 kvadratmeter varav 9 099 kvadratmeter utomhusareal. Bilden visar hur det såg i samband med 2014 års upplaga av InnoTrans. Foto: Innotrans

Världens största mässa för järnvägsindustrin, InnoTrans, tar nu åter plats i den tyska huvudstaden. Över 100 000 branschpersoner kommer att besöka Messe Berlin som nu står värd för arrangemanget för elfte gången.

InnoTrans äger rum i Berlin den 20-23 september 2016 och har i år cirka 2 900 utställare från 55 länder anmälda. Drygt 20 länder kommer med hela affärsdelegationer, däribland Indien, Italien, Japan, Marocko, USA, Taiwan och Förenade Arabemiraten Cirka 60 procent av utställarna kommer från länder utanför Tyskland. Innotrans kommer också att välkomna utställare från Armenien, Azerbajdzjan, Egypten, Hong Kong, Thailand och Vietnam.

Trots den stora efterfrågan på utställningsareal, har det enligt arrangörerna varit möjligt att med hjälp av en optimal hallplanering, försäkra alla intresserade utställarnas deltagande. Mässan har en total utställningsareal på 200 000 kvadratmeter varav 9 099 kvadratmeter utomhusareal.

Det kommer att finnas specifika hallar för allt mellan järnvägsteknik, järnvägsinfrastruktur, kollektivtrafik, inredning och tunnelbyggnation. Hela 114 tågsätt och lokomotiv med nya innovativa lösningar kommer att presenteras på en utomhusytorna.

För att möta den växande efterfrågan på föreläsningsmöjligheter, lanserar nu InnoTrans en konferensmodell som erbjuder organisatörer möjlighet att hålla sin egen serie av föreläsningar. Det är ett erbjudande som har mötts av ett stort intresse av såväl branschorganisationer som transportföretag.

För första gången organiseras delmässan "MAGLEV 2016", som handlar om magnetisk levitation och transporttekniska frågor inom ramen av en global "Conference Corner". Arrangemanget organiseras och drivs av The International Maglevboard under ledning av ordföranden för Internationella Maglev Board, Johannes Klühspies,Huvudtemat i MAGLEV 2016 är "Maglev - Lösningar för människor, städer och regioner?" På samma sätt som innovativa transport- och energilösningar kan så skulle även Maglev kunna göra vardagen enklare och transportfunktionerna smartare.

“Maglev 2016” är en vetenskaplig konferens och skall enligt arrangörerna följaktligen uppmuntra till debatt om speciella transportsystem och deras effekter på teknikutveckling, samhälle och miljö. Dessa frågor utgör grundläggande komponenter för konstruktiv, kritisk diskussion.