Hallandstrafiken får ny vd

Foto: Hallandstrafiken

Den 30 maj tillträdde Andreas Almquist tjänsten som Hallandstrafikens nya vd. Andreas kommer närmast från Västtrafik där han varit anställd i 15 år och de senaste två åren som utvecklingschef. Andreas är 41 år och bor i Lerum utanför Göteborg, tillsammans med sin fru och två barn. Andreas drivs av förändrings- och utvecklingsarbete, det är också det han har arbetat med under de senaste åren i sin roll som utvecklingschef.

– Det jag drivs av, och är övertygad om är en av framgångsfaktorerna för att lyckas med det uppdrag som vi har för verksamheten, är att förändra bilden av kollektivtrafiken. Vi måste jobba med attraktiviteten och förändra upplevelsen för att kunna attrahera nya resenärer, säger Andreas Almquist i ett pressmeddelande.

Andreas bild av Hallandstrafiken är att det är ett välskött bolag där samtliga målkurvor pekar åt rätt håll. Han ser också en fantastisk potential och tycker att Halland är en intressant och expansiv region. Andreas ska nu pendla mellan Lerum och Falkenberg. Resan startar med bil till pendelparkeringen i Lerum, följt av pendeltåget till Göteborg samt Öresundståget till Falkenberg.