MTR Express i samarbete med Uber

Johan Söör, VD MTR Express till vänster och Alok Alström, Sverigechef Uber till höger i bild. Foto: MTR Express

Som första snabbtågsbolag i världen inleder MTR Express ett samarbete med Uber för att ta sina resenärer hela vägen fram till dörren.

– Vi är stolta över att vara det allra första snabbtågsbolaget i världen som Uber väljer att samarbeta med i så här stor skala. Vi är båda innovativ och serviceinriktade utmanare i traditionella branscher. Vårt samarbete är en av många viktiga delar till att skapa en ännu positivare reseupplevelse för resenären, säger Johan Söör, vd på MTR Express.

Det nya samarbetet mellan MTR Express och Uber möjliggör för resenärer att på ett smidigt sätt ta sig hela vägen fram till slutdestinationen i Göteborg eller Stockholm utan att behöva göra avbräck för taxibokning på tågstationen.

– Med Uber kan användare resa säkert, enkelt och prisvärt från A till B genom ett enkelt knapptryck – genom samarbetet utvecklar vi det från resor inom städer till större avstånd. MTR Express tar användaren till slutstationen, vi tar dem till slutdestinationen, säger Alok Alström, Sverigechef för Uber.

MTR Express-resenärer som bokar en ny tågresa får en värdekod tillsammans med bokningsbekräftelsen. Värdekoden är laddad med 150 kronor som kan användas för resa till eller från tågstationen i Göteborg eller Stockholm. Tjänsterna som omfattas är endast UberX, UberBLACK och UberLUX men inte UberPOP.