Levererar utrustning för försäljning och kontroll av biljetter på alla tåg i Norge

Lexit säljer biljettsystem till alla tågoperatörer i Norge. Foto: Lexit

ENTUR, tidigare en del av NSB, och Lexit-koncernen tecknade nyligen ett kontrakt värt cirka 30 miljoner norska kronor för uthyrning av utrustning för försäljning och kontroll av biljetter på alla tåg i Norge.
 
Lexit-koncernen levererar alla handterminaler och betalterminaler som används för försäljning och kontroll av biljetter på alla tåg de närmaste åren. För Lexit Group är det i praktiken en fortsättning på ett tidigare kontrakt. Kontraktet utvidgas nu till att omfatta fjärrkontroll och fjärrassistans till de handhållna terminalerna. Roll-out startar redan i maj.
 
Produkterna som utgör huvuddelen av leveransen består av en ny betalningsterminal från Verifone. Tillsammans med de program och appar som ägs av Entur utgör dessa två produkter en komplett kassalösning för bland annat försäljning av biljetter. Terminalen används också vid biljettkontroll och verifiering av tidigare inköpta biljetter. Biljetterna kan enkelt betala med alla typer av kort och slutligen även med Vipps för dem som vill göra det.

Entur samlar färddata, stoppar och reseinformation från alla norska kollektivtrafikföretag. Data samlas i en databas med ett öppet gränssnitt öppet för alla som vill bygga tjänster baserade på dessa. För slutanvändare levererar Entur tjänster som gör det enkelt att planera, köpa och utföra kollektivtrafik över hela landet. Dessutom driver Entur norska järnvägens biljettsystem, försäljningen fungerar på stationer och kundcenter före alla tågoperatörer i Norge.