MTR huvudsponsor till KTH:s Hyperloop-projekt

MTR huvudsponsor till KTH Hyperloop, Visionsbild: KTH

MTR Express satsar på framtidens höghastighetståg och går in som huvudsponsor till KTH Hyperloop. KTH Hyperloop är ett ambitiöst projekt som drivs av en team studenter från KTH för att ta fram en fungerande Hyperloop Pod.

2018 startade KTH det första Hyperloop-teamet i Skandinavien med ambitionen att komma med i 2020 års Hyperloop Pod Competition organiserad av SpaceX och Elon Musk. På KTH hoppas man att projektet ska bidra till att sätta Sverige på världskartan vad gäller utvecklingen av Hyperloopen, som också kallats ”the fifth mode of transport”.

– Utvecklingen av poden är redan i gång, vilket känns väldigt roligt. Poden håller just i detta nu på att ta form på KTH:s Integrated Transport Research Lab, och förväntas vara klar senare i år. En annan milstolpe är att vår podkonstruktion blivit utsedd till en av de 50 bästa globalt (av ca 600 totalt) inför SpaceX Hyperloop Pod Competition för 2019, vilket känns väldigt hedrande och roligt. Vi är väldigt glada över att MTR Express ger oss så mycket stöd i utvecklingen av Sveriges första Hyperloop Pod, säger Vivek Anand, Team Lead KTH Hyperloop.

För MTR Express som bidragit med flera innovationer på järnvägen så som biljettlöst resande och sätesval är projektet en möjlighet att bidra till den fortsatta tekniska utvecklingen av hållbart resande i Sverige och globalt.

– När vi fick frågan från KTH-teamet visste vi direkt att detta var en chans vi inte fick missa. Hyperloop är ju en så länge en väldigt ny och oprövad teknik men dess potential är väldigt spännande. Vi ser jättemycket fram emot att vara med i detta projekt och därigenom bidra till utvecklingen av framtidens hållbara transportmedel, säger Mats Johannesson, vd på MTR Express.