TagMaster tar order av franska SNCF

Baloghs system används för att identifiera förhöjda stationsplattformar. Foto: SNCF

TagMaster har via sitt franska dotterbolag Balogh SA fått en tilläggsorder för SNCF Transilien - lokaltågssystemet som opererar storstadsregionen Paris. Baloghs kund är en av de största globala aktörerna inom tågsystem.

Balogh, som grundades 1958, är en av pionjärerna inom RFID-tekniken och har sedan 2009 försett SNCF Transilien med flertalet detekteringssystem. Baloghs system används för att identifiera förhöjda stationsplattformar för rullstolsaccess, som utvecklats som en del av det europeiska RMU-programmet, Reduced Mobility User. Med hjälp av RFID-tekniken ges tåget exakt den position som krävs för att tåget ska matcha den förhöjda plattformen och därmed möjliggöra en säker och smidig tillgänglighet för rullstolsburna passagerare.

Den aktuella tilläggsordern, avsedd för SNCFs femte och sjätte tågpaket T05 och T06, omfattar ett produktsortiment som har funnits på marknaden under många år. Produkterna levereras under 2020 till och med början av 2022 och det totala ordervärdet är på cirka 7 miljoner kronor.

– Vi har sedan tidigare uttryckt hur lyckat förvärvet av Balogh är och denna order bekräftar vår ambition att tillsammans bli en mycket stark leverantör inom Rail Solutions. Vi har i tillsammans ett bredare produktutbud och kommer därför att bli en av de ledande aktörerna inom tågsignalering, säger Jonas Svensson, vd, TagMaster.