NCC tecknar avtal med Bybanen i Norge

NCC har utfört arbeten på Bybanen till ett sammanlagt värde över 1 900 miljoner kronor. Foto: NCC

NCC har fått ännu ett uppdrag av Bybanen Utbygging i Norge värt 225 miljoner kronor. NCC ska bygga projektet D16 Fyllingsdalen, en del av snabbspårvägen Bybanen i Bergen.

– Bybanen är en visionär satsning på offentliga kommunikationer i Bergen. Vi är mycket glada över att få delta i ett nytt projekt för ett hållbart Bergen, säger Per Jonsson, divisionschef för NCC Civil Engineering i Norge.

Projektet D16 omfattar huvudsakligen grund- och betongarbeten och att bygga snabbspår förbi köpcentret Oasen i Fyllingsdalen.

– Bybanen Utbygging har återigen valt NCC, något som vi är mycket stolta över, säger regionchef Henning Simonsen på NCC Infrastructure Region Vest i Norge.

Arbetet påbörjas direkt efter påsk och kommer att pågå fram till sommaren 2021. I första omgången ska stommen uppföras tillsammans med en del markarbeten. Betongarbetena påbörjas i höst. Den nya ordern om 225 miljoner kronor orderregistreras i det andra kvartalet 2019 i affärsområde NCC Infrastructure. I och med de tio avtalen har NCC utfört arbeten på Bybanen till ett sammanlagt värde över 1 900 miljoner kronor.