Startar om processen för den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås

Trafikverket tar om utredningen av den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås.och Bild: Trafikverket

Härryda kommun och Trafikverket startar nu om processen med att utreda var den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås ska dras. Det rapporterar Partille Tidning.

I Trafikverkets tidigare planer för höghastighetsjärnvägen mellan Göteborg och Borås utgick man från att det skulle vara en station i centrala Mölnlycke medan det inte var klart vilken väg spåret skulle ta förbi Mölndal och om det skulle bli någon station där.

Nu är situationen den omvända - det kan fortfarande bli en station i Mölnlycke men då kräver Trafikverket att regionen och kommunen är med och betalar.

– Det pågår en dialog med Västra Götalandsregionen om stationslägen som har regional betydelse och vi träffar också kommunerna, säger Sara Distner projektchef för sträckan Göteborg - Borås. till tidningen.

Trafikverkets beslut om att sänka den planerade maxhastigheten från 320 km/h till 250 km/h har också betydelse för hur spåren kan dras.

Därför startar man nu om hela processen med att planera var den nya järnvägen ska dras fram. Även sträckan Mölnlycke-Bollebygd, där dragningen redan var planerad och klar, är nu uppe på ritbordet igen och kan komma att flyttas.