Blå Tågets konkurs avvärjd

Blå Tågets konkurs avvärjd. Foto: Wikimedia

Blå Tågets ägarbolag har begärts i konkurs, men enligt företagets vd är ärendet avslutat. En skuld, som låg till grund för konkursbegäran, har betalats. Det är inkassoföretaget Svea Inkasso som lämnat in en konkursansökan för Skandinaviska Jernbanor till Stockholms tingsrätt. Det rapporterar SVT Väst.

Men enligt företagets vd Måns Bolin är konkurshotet avvärjt.

– Detta är en storm i ett vattenglas. Bolaget är inte i konkurs och bedriver trafiken som vanligt. Skulden ifråga blev reglerad i dag och därmed är ärendet avslutat, skriver Bolin på fredagen i ett sms till TT.

Av konkursansökan som lämnades in i veckan framgick att Skandinaviska Jernbanor AB har obetalda skulder på 239 025 kronor. Skulderna skulle vara betalda senast den 12 februari. Enligt tingsrätten är skulden betald men någon återkallelse av konkursbegäran har inte inkommit. Försäkringsbolaget Collectum som i egenskap av borgenär lämnade in konkursansökan via ombudet Svea Ekonomi säger att man inte fått någon återkoppling.

– Vi lämnade in konkursansökan genom ombud den 5 mars. Efter det har vi inte fått någon återkoppling, säger Anna Levin på Collectum, till SVT.