SJ Depå Underhåll söker Materialstyrare

I snart 170 år har vi på SJ fört människor närmare varandra och bundit samman landet. Det är ett arv vi värdesätter, men vår resa har bara börjat. Tillsammans skapar vi dagens – och morgondagens resande. Följer du med?

bild

SJ Depåproduktion söker Materialstyrare för SJs underhållsverkstäder

I snart 170 år har vi på SJ fört människor närmare varandra och bundit samman landet. Det är ett arv vi värdesätter, men vår resa har bara börjat. Tillsammans skapar vi dagens – och morgondagens resande. Följer du med?

Vill du arbeta med materiallogistik och säkerställa att vi har rätt material när fordonen ska underhållas? Hos SJ erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter, härliga kollegor och möjlighet att arbeta med något hållbart! Läs mer om tjänsten och vad vi kan erbjuda dig nedan!

Kort om Affärsområdet
Division Fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela, rena och trafiksäkra tåg. Division Fordon ska utveckla och upprätthålla SJs fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv underhållsproduktion genom god planering samt balansering av underhållsbehov och kapacitet.

Din kommande roll  
Som Materialstyrare arbetar du med att koordinera logistikflödet och informationsflödet för komponentupparbetning för att säkerställa att rätt material och rätt kvantitet finns i rätt tid vid fordonsunderhåll. Arbetet innebär en stor variation av arbetsuppgifter och du arbetar med såväl daglig uppföljning av beställningar av material och administrering i SAP, till att ta fram önskade analyser och prognoser för att trygga långsiktigt materialtillgänglighet i nära samarbete med leverantörer. Du är också aktiv i att identifiera förbättringsmöjligheter och driver eller deltar i utredningar och utveckling av system för att förbättra processer och standardisera arbetssättet både i gränssnitt internt och externt.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med trafikverkstäder, leverantörer av underhåll och material, samt kontraktsansvariga inom respektive SJ fordonsteam. Uppdraget kräver förmåga att arbeta självgående och metodiskt med framförhållning, samarbeta med andra parter inom och utanför SJ samt förmåga att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift i svenska och engelska.

Rollen innebär: 

  • Att bygga upp och utveckla materialflödes-/materialstyrningsfunktionen för att erhålla ett kostnadseffektivt materialflöde i förhållande till underhållsbehovet och optimera materialstyrningsparametrar, flöden och transportlösningar.
  • Uppföljning och rapportering av utfört underhåll för utbrutna materiel, och följa upp och bevaka leveransförmågan.
  • Att tillsammans med komponentansvarig vara delaktig i infasning och utfasning av komponenter/material enligt överenskomna artiklar.
  • Att driva och delta i utredningar respektive utveckling av system för att förbättra processer och standardisera arbetssätt inom enheten.
  • Ha kännedom om och efterleva SJs uppförandekod

Placeringsort är i depån i Västerås eller i Solna. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vår verksamhet är öppen dygnet runt alla dagar om året, och denna tjänst är dagtid.

Vi gör skillnad 
Som medarbetare i SJ-koncernen är du vår viktigaste ambassadör. Hos oss har du varje dag möjlighet att påverka och göra skillnad i våra resenärers liv. Tillsammans med engagerade kollegor skapar du värde för företaget och arbetar för ett hållbart samhälle.   

Vi är stolta 
Vi vet hur viktigt det är att alla medarbetare är med på vår gemensamma resa, känner sig inkluderade och förstår vart vi är på väg. Vi bryr oss och tar hand om varandra. Tillsammans skapar vi ett SJ för alla – och gläds över förmånen att arbeta på ett företag vi är stolta över.  

Vi utvecklas tillsammans  
På SJ är en arbetsdag sällan den andra lik. Som medarbetare möter du både utmaningar och möjligheter. Vi tror på samarbete och kontinuerligt lärande och strävar hela tiden efter att förbättra våra arbetsverktyg, vår produkt och fordonsflotta.   

Några av våra förmåner inom SJ

Förväntningar på den vi söker 
Du är en person som är du är ansvarstagande, analytisk, strukturerad och metodisk med en hög känsla av kvalitet i dina leveranser. Du har en vilja och förmåga till samarbete samt att skapa, utveckla och bibehålla relationer i olika delar av organisationen. Du är flexibel, säkerhetsmedveten och serviceinriktad. Du är också kundorienterad, noggrann och har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du arbetar i lag vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt och bidra till förändringsarbete.

  • Högskoleingenjör med inriktning inom Logistik och/eller inköp, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av arbete i SAP (MM och PM) är starkt meriterande.
  • Goda kunskaper inom Excel.
  • Goda Språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Ansökan och information  
Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-11-30. I din ansökan ber vi dig inkludera CV med personligt brev och kompletterande intyg.

Välkommen med din ansökan!

bild

SJ för människor närmare varandra, varje dag.

bild

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontaktpersoner

Christopher Carlström
Inköps- och Lagerchef
0736-36 34 36
Christopher.Carlstrom@sj.se