Fordonsoperatörer till SJ depå Hagalund

I snart 170 år har vi på SJ fört människor närmare varandra och bundit samman landet. Det är ett arv vi värdesätter, men vår resa har bara börjat. Tillsammans skapar vi dagens – och morgondagens resande. Följer du med?

bild

Trivs du att jobba i en rörlig roll utomhus med varierande uppgifter? Passar det dig att arbeta 3-skift? Vi söker dig som alltid sätter säkerhet först och som tycker om att ta stort ansvar. Om det stämmer in på dig ska du absolut söka tjänsten som lokförare depå/fordonsoperatör till SJ depåproduktion. Hos SJ erbjuds du en gedigen utbildning, härliga kollegor och möjlighet att arbeta med något hållbart!

Din kommande roll  
Som fordonsoperatör arbetar du i depån och bidrar varje dag till framtidens sätt att resa. Du jobbar tillsammans med andra yrkesgrupper som tågtekniker och komfortoperatörer. Arbetsgruppen bidrar till att leverera hela, rena och trafiksäkra tåg.

Som lokförare depå/fordonsoperatör inleder du anställningen med en 13 veckors betald utbildning där du lär dig om trafiksäkerhet och fordonsutbildning inför förarbeviset. Efter utbildningen arbetar du i treskift och du tillbringar ungefär 90 % av din tid utomhus varför det är viktigt att du trivs i en roll med mycket fysisk aktivitet. En gedigen introduktionsperiod som hjälper dig att komma in i rollen som fordonsoperatör. I slutet av utbildningen erhålls förarbevis för lokförare vid växling.

 • Fordonsförflyttning – Förflyttning till och från verkstad och andra aktiviteter inom depån.
 • Klargöring – Du gör i ordning tåget för avgång och startar upp säkerhetssystem och ser till att dessa fungerar.
 • Tvätt av tågfordon – Du kör igenom en automattvätt och ansvarar för att leverera rena tåg till resenärerna.
 • Växlingslaget – Du kopplar av och på vagnar och ser till så att tågen har rätt sammansättning av vagnar som krävs vid nästa avgång.
 • Säkerhetssyn – Besiktning av personvagnar och byte av bromsbelägg.

Läs mer om hur det är att jobba som fordonsoperatör Jobba på SJ

Vi gör skillnad 
Som medarbetare i SJ-koncernen är du vår viktigaste ambassadör. Hos oss har du varje dag möjlighet att påverka och göra skillnad i våra resenärers liv. Tillsammans med engagerade kollegor skapar du värde för företaget och arbetar för ett hållbart samhälle.   

Vi är stolta 
Vi vet hur viktigt det är att alla medarbetare är med på vår gemensamma resa, känner sig inkluderade och förstår vart vi är på väg. Vi bryr oss och tar hand om varandra. Tillsammans skapar vi ett SJ för alla – och gläds över förmånen att arbeta på ett företag vi är stolta över.  

Vi utvecklas tillsammans  
På SJ är en arbetsdag sällan den andra lik. Som medarbetare möter du både utmaningar och möjligheter. Vi tror på samarbete och kontinuerligt lärande och strävar hela tiden efter att förbättra våra arbetsverktyg, vår produkt och fordonsflotta.   

Några av våra förmåner inom SJ

Förväntningar på den vi söker 
Som person är du flexibel, säkerhetsmedveten och serviceinriktad. Du har en förmåga att arbeta självständigt och fatta beslut samtidigt som du är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Har du erfarenhet från tågbranschen är det givetvis meriterande.

 • Har avslutad gymnasieutbildning eller likvärdig utbildning med godkända betyg (för mer info läs på Transportstyrelsens hemsida här).
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • Vill arbeta i en fysiskt aktiv tjänst och som vill jobba skift.
 • Har god syn, färgseende, god hörsel, är drogfri, samt i övrigt uppfyller krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Ansökan och information  
Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast den 30 november. I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells.

 • Start: v4 eller v8
 • Omfattning: Tillsvidare med inledande provanställning.
 • SJ utför yrkespsykologiska tester och tar utdrag ur belastningsregistret som en del i rekryteringsförfarandet. Dessa används i syfte att testa om du har de förutsättningar som ställs på förare av tågfordon i depån enligt riktlinjer från Transportstyrelsen.
 • Läkarundersökning med alkohol och drogtest ingår i rekryteringsprocessen.
 • Som fordonsoperatör utbildas du för ett lokförarbevis som är personligt och gäller i branschen i sin helhet.

SJ för människor närmare varandra, varje dag.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Kontaktpersoner

Veronica Bergström
Produktionsledare SJ AB
070-003 78 88
veronica.bergstrom@sj.se

Maria Stenbäck
Rekryteringskonsult Jefferson Wells
072-2080892
Maria.stenback@jeffersonwells.se