SJ Team Lok och Personvagnar söker Fordonsingenjör med inriktning el

SJ för människor närmare varandra, varje dag.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.
Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

SJ Team Lok och personvagnar söker Fordonsingenjör med inriktning elektriska system

SJ söker en ingenjör med inriktning elsystem på järnvägsfordon till Team Lok och Personvagnar inom division Fordon. Vi erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad. På SJ har du möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande.

Din roll blir som Fordonsingenjör i vårt fordonsteam Lok och Personvagnar inom enheten teknisk Produktledning som är en del av SJs fordonsdivision i Stockholm. Enheten ansvarar för alla fordon för persontrafik från inköp till avveckling. Du kommer vara en del av en kompetent och framtidsinriktad organisation med många erfarna och generösa kollegor som bidrar till din och ditt teams utveckling.

Din uppgift är att på olika sätt medverka till att utveckla och förvalta våra fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. Din specifika roll i Team Lok och Personvagnar innebär att vara gruppens tekniska kompetens inom fordonens elsystem. I den rollen kommer du att arbeta med både egna utvecklings- och utredningsarbeten samt stötta övriga gruppens uppgifter. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans.

 Vem söker vi?

Vi söker dig som har en eftergymnasial examen inom el (civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande utbildning/erfarenhet). Vi ser gärna att du har erfarenhet av elektriska system inom exempelvis fordonsbranschen eller fastighetsbranschen. Har du erfarenhet av spårfordon är det starkt meriterande.

Du har ett tekniskt intresse, gillar problemlösning och vill lära dig om både beprövade och nya tekniska lösningar. Som person är du strukturerad och drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förmedla kravställning till leverantörer och konstruktörer som ska realisera dina idéer och utredningsresultat. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Arbetsuppgifterna drivs ofta enskilt, med stöttning från teamet, och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. 

Några av dina ansvarsområden

  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten
  • Arbeta med kravställning på underhåll, tekniska modifieringar, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Vara delaktig i och leda mindre projekt och fordonsförändringar
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar
  • Arbeta med driftsäkerhet, RCM-analyser och trafiksäkerhetsbedömningar.

Rekryteringsprocess 
I denna rekrytering samarbetar SJ med Jefferson Wells. Du är välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Tomas Löfgren, +468 764 2585 samt Anna Setterberg på +468 764 2583 om du har frågor kring tjänsten eller din ansökan.

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar fortlöpande med urval och intervjuer.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

SJ