SJ Team X2 söker Fordonsingenjör med inriktning elektriska system

SJ för människor närmare varandra, varje dag.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.
Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Ansök HÄR!

SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse där vi nu gör stora investeringar i vår fordonsflotta. Utöver att köpa nya fordon satsar vi på att utveckla flera av befintliga fordonstyper. X 2000 är SJs enskilt starkaste varumärke och SJ genomför nu den mest omfattande förnyelsen av flottan, både tekniskt och interiört, sedan X 2000 introducerades i Sverige för över 30 år sedan. Den tekniska uppgraderingen av X 2000 är stor och komplex där det befintliga fordonssystemet byggs om från grunden och blir som nytt. I dagsläget har vi sex ombyggda X 2000 i trafik. Vill du ta vid och fortsätta vara en del i utvecklingen och förvaltningen av nya X 2000 samt för de befintliga X 2000? På SJ har du möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande.

Nu söker vi en Fordonsingenjör inriktning elektriska system till vårt fordonsteam X2 inom enheten Teknisk Produktledning som är en del av SJs fordonsdivision i Stockholm. Enheten ansvarar för alla fordon för persontrafik från inköp till avveckling. Du kommer vara en del av en kompetent och framtidsinriktad organisation med många erfarna och generösa kollegor som bidrar till din och ditt teams utveckling.

Om tjänsten
Som Fordonsingenjör är din uppgift är din uppgift att på olika sätt medverka till att utveckla och förvalta våra fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. Din specifika roll i Team X2 innebär att vara en del av gruppens tekniska kompetens inom fordonens elektriska system. I den rollen kommer du att arbeta med både egna utvecklings- och utredningsarbeten samt stötta övriga gruppens uppgifter. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans. Därutöver kommer du ha rollen som delsystemsledare vilket innebär att leda teamets arbete kopplat till de olika delsystemens tillförlitlighet.

Några av dina ansvarsområden 

  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten
  • Leda teamets delsystemsarbete med fokus att identifiera och åtgärda systematiska fel för att öka delsystemens tillförlitlighet
  • Arbeta med kravställning på underhåll, tekniska modifieringar, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Vara delaktig i och leda mindre projekt och fordonsförändringar
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar
  • Arbeta med driftsäkerhet, RCM-analyser och trafiksäkerhetsbedömningar.

SJ erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad.

Vem söker vi? 
Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör inom el och har erfarenhet av elektriska system på fordon. Har du dessutom erfarenhet av dator, styr- och kontrollsystem, gärna från spårfordon, är det starkt meriterande. Du har ett tekniskt intresse, gillar problemlösning och vill lära dig om både beprövade och nya tekniska lösningar. Som person är du strukturerad och drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förmedla kravställning till leverantörer och konstruktörer som ska realisera dina idéer och utredningsresultat. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Arbetsuppgifterna drivs ofta enskilt, med stöttning från teamet, och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. 

Rekryteringsprocess
I denna rekrytering samarbetar SJ med Jefferson Wells. Du är välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Tomas Löfgren, +468 764 2585 samt Anna Setterberg på +468 764 2583 om du har frågor kring tjänsten eller din ansökan.

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar fortlöpande med urval och intervjuer.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök HÄR!