SJ Underhåll söker Tågtekniker till depå Hagalund

SJ för människor närmare varandra, varje dag.

Ansök HÄR!

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Kort om Affärsområdet
Division Fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela, rena och säkra tåg. Division Fordon ska utveckla och upprätthålla SJs fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv underhållsproduktion genom god planering samt balansering av underhållsbehov och kapacitet.

Din roll som Tågtekniker på SJ
Som tågtekniker i Hagalunds depå är du en viktig länk i kedjan som ansvarar för att leverera säkra, hela och rena tåg. Är detta ett yrke som skulle passa dig?

Som tågtekniker kommer du att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll samt felsökning av fordonstypen X55 samt X40. Arbete omfattar både mekanik, elektronik och mjukvara. Förutom underhållsarbeten och reparation innebär arbetet också iordningsställande och förflyttning av tåg inom depå.

Du blir en viktig del i ett arbetslag som tillsammans säkerställer att alla våra tåg får den service och det underhåll som krävs för att tågen ska vara säkra och punktliga. Arbetet utförs i skift alla dagar i veckan samt nattarbete.
Vår verksamhet är öppen dygnet runt alla dagar om året.

Din profil
Vi söker dig med minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mekaniskt eller elektriskt arbete. Det är meriterande om du erfarenhet av tågteknik, underhåll av lastbil, personbil, industrielektriker, eller har gått en yrkeshögskola med inriktning fordon. Vi ser gärna att du tycker om utmaningar och vill ha ett omväxlande arbete. Vidare är det mycket viktigt att du kan flytande svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du flexibel, säkerhetsmedveten och serviceinriktad. Det är viktigt att du också är kundorienterad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du kommer att arbeta i lag vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt.

Särskilda krav
SJ begär utdrag ur Polisens belastningsregister. SJ tillämpar också, i enlighet med transportsstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett spännande och omväxlande arbete, samt interna utbildningar. Du erbjuds en trygg anställning med kollektivavtal.
Som anställd på SJ har du en rad förmåner:

  • Friskvårdsbidrag
  • Specifika fordonsutbildningar tillhandahålls av SJ
  • Specialpris på privatresor med SJ
  • Rabatter och erbjudanden hos utvalda företag som SJ har avtal med

Ansökan
Vill du bli en av oss? Ansök redan idag, vi gör urval och intervjuer fortlöpande. I din ansökan ber vi dig inkludera:
CV och personligt brev, kompletterande intyg och B-körkort. Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Antonio Dymitr
Produktionsledare SJ AB
antonio.dymitr@sj.se
 
Mikael.wartin
TF Produktionsledare SJ AB
mikael.wartin@sj.se         

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!

SJ