SJ Team Motorvagnar söker Fordonsingenjör inom elektriska system

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

bild

ANSÖK HÄR!

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse där vi nu gör stora investeringar i vår fordonsflotta. Utöver att köpa nya fordon så satsar vi på att utveckla och förvalta dels våra dubbeldäckare för regionaltrafik, X40, och dels våra snabbtåg X55 (SJ3000). Dessa fordonsflottor är en viktig del av SJs trafikproduktion och är föremål för ständig förbättring och utveckling.

Nu söker vi en Fordonsingenjör med inriktning elektriska system till vårt fordonsteam för Motorvagnar inom enheten Teknisk Produktledning som är en del av SJs fordonsdivision i Stockholm. Enheten ansvarar för våra järnvägsfordon för persontrafik från inköp till avveckling. Du kommer vara en del av en kompetent och framtidsinriktad organisation med många erfarna och generösa kollegor som bidrar till din och ditt teams utveckling.

Om tjänsten

Som Fordonsingenjör är din uppgift att på olika sätt medverka till att utveckla och förvalta våra fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. Din specifika roll i Team Motorvagnar innebär att vara en del av gruppens tekniska kompetens inom fordonens elektriska system. I den rollen kommer du att arbeta med både egna utvecklings- och utredningsarbeten samt stötta övriga gruppens uppgifter. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans.

Några av dina ansvarsområden

  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten
  • Arbeta med kravställning på underhåll, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Vara delaktig i och leda projekt och fordonsaktiviteter
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar
  • Arbeta med driftsäkerhet, RCM-analyser och trafiksäkerhetsbedömningar

SJ erbjuder en utvecklande roll i en organisation i ständig utveckling. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande inom el. Du bör ha några års erfarenhet av elkraftssystem som exempelvis motorer, fordon, transformatorer, ställverk eller liknande. Har du dessutom erfarenhet av dator-, styr- och kontrollsystem, gärna från spårfordon är det starkt meriterande. Du har ett tekniskt intresse, gillar problemlösning och vill lära dig om både beprövade och nya tekniska lösningar. Som person är du strukturerad och drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förmedla kravställning till leverantörer och konstruktörer som ska realisera dina idéer och utredningsresultat. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Arbetsuppgifterna drivs ofta enskilt, med stöttning från resten av teamet, och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Placeringsort: Stockholm

bild