SJ Trafiknära Underhåll söker Underhållstekniker till depå Hagalund

bild

ANSÖK HÄR!

Underhållstekniker till SJ

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Kort om Affärsområdet
Division Fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela, rena och säkra tåg. Division Fordon ska utveckla och upprätthålla SJs fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv underhållsproduktion genom god planering samt balansering av underhållsbehov och kapacitet.

Din roll som Underhållstekniker på SJ
Som underhållstekniker i Hagalunds depån är du en viktig länk i kedjan som ansvarar för att leverera säkra, hela och rena tåg. Är detta ett yrke som skulle passa dig?

Som underhållstekniker kommer du att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll samt felsökning av fordonstyperna X40 och X55. Du kommer att arbeta med tekniska frågor såsom teknikrelaterade utredningar, tekniska underlag till produktion, stöd och förberedelsearbete vid felsökning. Du kommer också att medverka vid ändringar och modifieringar av fordon och fordonssystem i både utförande och dess dokumentation, optimering av underhåll samt arbeta med interna utbildningar.

Du blir en viktig del i ett arbetslag som tillsammans säkerställer att alla våra tåg får den service och det underhåll som krävs för att tågen ska vara säkra och punktliga.

Vår verksamhet är öppen dygnet runt alla dagar om året.

Din profil
Vi söker dig med minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning och ett stort teknikintresse. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mekaniskt eller elektriskt arbete. Det är meriterande om du har flera års erfarenhet av tågteknik eller har gått en yrkeshögskola. Vi ser gärna att du tycker om utmaningar och vill ha ett omväxlande arbete. Vidare är det mycket viktigt att du kan flytande svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du flexibel, säkerhetsmedveten och serviceinriktad. Det är viktigt att du också är kundorienterad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du kommer att arbeta i lag vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt.

Särskilda krav
SJ begär utdrag ur Polisens belastningsregister. SJ tillämpar också, i enlighet med transportsstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett spännande och omväxlande arbete, samt interna utbildningar. Du erbjuds en trygg anställning med kollektivavtal.

Som anställd på SJ har du en rad förmåner:

  • Friskvårdsbidrag
  • Specialpris på privatresor med SJ
  • Rabatter och erbjudanden hos utvalda företag som SJ har avtal med

Ansökan
Vill du bli en av oss? Ansök redan idag, dock senast 221220. I din ansökan ber vi dig inkludera:

CV och personligt brev, kompletterande intyg och B-körkort. Välkommen med din ansökan!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Elisabeth Casenberg

Elisabeth.Casenberg@sj.se