SJ, Team Delta söker Fordonsingenjör inriktning Projektledning & Produktion

bild

bild
SJ för människor närmare varandra, varje dag.

Ansök HÄR!

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.
Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Fordonsingenjör inriktning projektledning Kvalitet & Produktion
Vi gör stora förnyelser i vår fordonsflotta där vi investerar i ett 30-tal nya snabbtåg som kommer att bli Sveriges snabbaste och modernaste. Vårt fordonsteam Delta ansvarar för arbetet och vi söker nu en ingenjör som vill jobba i en spännande framtidsbransch där du får möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande.

Projektledare Kvalitet & Produktion – ditt första uppdrag
Ditt första uppdrag blir att, tillsammans med dina kollegor, genomföra det omfattande, utmanande och spännande leveransprojektet av de nya snabbtågen hela vägen till lansering.

Med inriktning mot kvalitet & produktion ansvarar du för att leda arbetet inom delprojektets alla integrerade delar så som produktionskvalitet, garantihantering, kravhantering, konfigurationsstyrning, verifiering & validering samt inspektion & test. Detta innebär bland annat att bevaka leverantörens efterlevnad av kontraktets överenskomna processer och standarder genom exempelvis revisioner, inspektion och godkännande inför serietillverkning av utvalda delsystem/komponenter (FAI), fordonsbesiktningar med mera.

Du kommer få möjlighet att bygga upp en ny organisation kring ditt delprojekt och bemanna roller inom kvalitetsområdet. Delprojektet går nu in i en upprampningsfas med förberedelsearbete inför produktionsstart. I arbetet ingår nära samarbete med fordonsleverantören med kontaktytor spridda på tillverkningsorter inom Europa och Kina.

Utöver dina ansvarsområden i projektet kommer du vara en involverad och viktig spelare i utbyggnaden, och anpassningen, av nya underhållsverkstäder för de nya snabbtågen.

Efter leverans övergår arbetet i förvaltning och vidareutveckling av fordonsflottan. I detta ingår bland annat att följa upp fordonen ur ett ekonomiskt och affärsmässigt perspektiv, driva underhållsförbättringar och utveckla underhållsprogram, arbeta med att öka digitalisering och tillståndsbaserat underhåll samt arbeta med kravställning på underhåll, ombyggnader och upprustningar av fordon.

Vem söker vi? 
Vi ser att du har civilingenjörsexamen eller motsvarande. Du bör ha ett starkt intresse för kvalitetsledning, teknisk utveckling och av att bygga framtidens klimatsmarta resande på järnväg. Du ska ha utbildning och stor erfarenhet inom ditt område, gärna från produktion, projektledning och förvaltning av komplexa projekt och system. Erfarenhet från spårfordon är meriterande.

Du är strukturerad, drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förmedla kravställning till leverantörer som ska realisera dina idéer och utredningsresultat. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta, bygga relationer samt har en god kommunikativ förmåga. Som person är du driftig och tar gärna eget ansvar. Komplexa frågeställningar är inget du ryggar för och du förstår helheten såväl som detaljer. Vi söker självgående medarbetare som är innovativa och kreativa och som brinner för teknik i framkant.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08 764 25 85 tomas.lofgren@jeffersonwells.se eller Anna Setterberg, 08 764 25 83 anna.setterberg@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående. 

Ansök HÄR!