SJ Team Zeta söker Fordonsingenjör med erfarenhet av El- och Kontrollsystem för spårfordon

bild

Ansök HÄR!

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Vill du vara en del av Sveriges mest expansiva fordonsteam?
SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse där vi nu gör stora investeringar i vår fordonsflotta. Vi investerar i ett 25 tal nya regionaltåg som i huvudsak kommer att trafikera och möta våra kunders ökande krav i kollektivtrafiken i Mälardalen. Vårt fordonsteam Zeta ansvarar för arbetet och nu söker vi en ingenjör som vill bli en del av vårt framgångsrika team och bidra till att vi tar nästa steg i en spännande framtidsbransch.  

Ditt arbete som Fordonsingenjör inom Team Zeta
Ditt första uppdrag blir att, tillsammans med dina kollegor, stödja fordonsleverantören under utvecklingsprocessen hela vägen fram till introduktionen av regionaltågen för trafik.

Som ingenjör med inriktning på el- och kontrollsystem för spårfordon arbetar du på funktionsnivå med fordonets system, bl.a. elkraftssystem, drivsystem samt TCMS (Train Control and Monitoring System). Du kommer att granska leverantörens dokument-och ritningsunderlag och medverka vid tester för att kvalitetssäkra tillverkning och fordonsleverans.

Efter leverans övergår arbetet i förvaltning och vidareutveckling av det fordonssystem du jobbar med. I detta ingår bl.a att följa upp fordonen ur ett ekonomiskt och affärsmässigt perspektiv, driva underhållsförbättringar och utveckla underhållsprogram, arbeta med att öka digitalisering och tillståndsbaserat underhåll samt arbeta med kravställning på underhåll, ombyggnader och upprustningar av fordon.

Du jobbar tillsammans med andra inom teknikområdet och i nära samarbete med fordonsleverantören. I arbetet ingår samarbete och kontakter såväl med svenska som internationella leverantörer vilket innebär att resor i arbetet förekommer. Du kommer att ingå i en kompetent, stolt och framtidsinriktad verksamhet med många erfarna och generösa kollegor som vill vara med och bidra till din och ditt teams framgång.

Vem söker vi?
Vi bygger nu upp kärnan i team Zeta och söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande förvärvad utbildning och kompetens. Vi ser att du har erfarenhet av elektriska system och kontrollsystem, gärna från spårfordon. Erfarenheten kan vara från framtagning av kravspecifikationer med därtill hörande verifiering, eller från konstruktion och granskning av elektriska system/produkter inom relevanta områden, gärna där leverantörskontakter och kvalitetssäkring har ingått.

Har du erfarenheter från utveckling eller implementering av signalsystem anses det som en fördel och vi ser gärna att du är öppen för att lära dig om andra digitala system så som CCTV, passagerarinformationssystem eller passagerarräkning.

Personliga egenskaper
Du är van att arbeta i team, bra på att samarbeta och har god kommunikativ förmåga.

Som person är du driftig och tar gärna eget ansvar. Du är socialt kompetent och van att knyta samt vårda kontakter, gärna i internationella miljöer. Komplexa frågeställningar är inget du ryggar för och du förstår helheten såväl som detaljer. Du är prestigelös, nyfiken och generös i relation till dina kollegor och bidrar till stark förbättringskultur.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansök HÄR!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08 764 25 85 tomas.lofgren@jeffersonwells.se eller Anna Setterberg, 08 764 25 83 anna.setterberg@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.