SJ Team Motorvagnar söker Fordonsingenjör inriktning mekaniska system

bild

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Fordonsingenjör Team Motorvagnar
SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad där vi nu gör stora investeringar i vår fordonsflotta. På SJ har du möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ – årets grönaste varumärke 2020!

Har du ett stort intresse för järnvägsfordonsteknik och underhåll och har en bakgrund inom mekaniska system? Är du även nyfiken på hur man kan förbättra fordons tillgänglighet med hjälp av digitalisering och tillståndsbaserat underhåll?  Då är detta något för dig!

Fordonsingenjör inriktning mekaniska system
Inom Fordonsdivisionen finns team Motorvagnar som ansvarar för att utveckla och förvalta dels våra dubbeldäckare för regionaltrafik, X40, och dels våra snabbtåg X55 (SJ3000). Dessa fordonsflottor är en viktig del av SJs trafikproduktion och är föremål för ständig förbättring och utveckling.

Som Fordonsingenjör inom team Motorvagnar är din uppgift att på olika sätt medverka till att utveckla och förvalta våra fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. Din specifika roll i teamet innebär att vara en del av gruppens tekniska kompetens inom fordonens mekaniska system. I den rollen kommer du att arbeta med både egna utvecklings- och utredningsarbeten samt stötta övriga gruppens uppgifter. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att:

  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten
  • Arbeta med kravställning på underhåll, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Vara delaktig i och leda projekt och fordonsaktiviteter
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar
  • Arbeta med driftsäkerhet, RCM-analyser och trafiksäkerhetsbedömningar
  • Delta i arbetet att införa tillståndsbaserat underhåll med hjälp av digitalt stöd

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Ansök HÄR!

Om dig
Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande gärna med god erfarenhet inom järnvägsbranschen och då främst av mekaniska system på spårfordon. Erfarenhet av tågdator- och/eller signalsystem är meriterande. Du har ett tekniskt intresse, gillar problemlösning och vill lära dig om både beprövade och nya tekniska lösningar.

Som person är du strukturerad och drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förmedla kravställning till leverantörer och konstruktörer som ska realisera dina idéer och utredningsresultat. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Arbetsuppgifterna drivs ofta enskilt, med stöttning från teamet, och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. 

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08 764 25 85 tomas.lofgren@jeffersonwells.se eller Anna Setterberg, 08 764 25 83 anna.setterberg@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

 

SJ