SJ söker Teknisk skribent

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Bakgrund
Som Teknisk skribent arbetar du med att ta fram ny samt förvalta existerande teknisk dokumentation, underhållsdokumentation, ritningar etc för fordonsflottans livscykel. Den stora användargruppen av dokumentationen är de som utför underhåll på våra fordon. SJ upphandlar för det mesta utförande av underhåll, men utför det även i egen regi. Det innebär att mottagare av dokumentationen är såväl SJs egen personal som leverantörers personal.

Några av dina ansvarsområden

  • Skriva och sammanställa fordonsdokumentation, dels på uppdrag av SJs fordonsteam, dels genom en aktiv roll i att ta fram underlaget i nära samverkan med fordonsingenjörer och underhållspersonal.
  • Hantera dokumentationsremisser, såväl internt som gentemot underhållsleverantörer.
  • Publicera dokument
  • Ritningsförvaltning
  • Medverka i förbättringsarbete vad gäller dokumentationsfrågor, distribution av dokumentation, ärendehantering, mm
  • Medverka i fordonsprojekt som sakkunnig i dokumentationsfrågor

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bakgrund från företrädesvis informationsdesign eller har tillägnat dig motsvarande kunskaper i form av antingen relevant arbetslivserfarenhet eller teknisk utbildning på minst gymnasienivå. Du har goda kunskaper i att arbeta i MS Office eller liknande verktyg, och du har erfarenhet av Illustrator och Photoshop. Du har även stor erfarenhet av XML och har arbetat med olika typer av XML-editorer. I denna roll är det viktigt att du har en god teknisk förmåga, att förstå hur tekniska produkter ”hänger ihop” enskilt och i sitt sammanhang. Du är van vid att arbeta tillsammans med slutanvändarna av den tekniska informationen.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av distribution av information på olika plattformar (läsplattor, telefon, dator, mm) samt av ritningshantering. Du har också erfarenhet av olika typer av dokumentationssystem.

Då du kommer att ha kontakt med många olika beställare och användare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och att du är noggrann, arbetar strukturerat, är drivande och tar initiativ.

God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av att ha jobbat som teknisk skribent.

SJ erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad. Ansök redan idag!