SJ söker Specialist riskhantering

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Specialist - riskhantering

Nu söker vi tre specialister inom riskhantering.
Ansök och bli en av oss när vi skriver historia inom svensk järnväg.

Vill du vara en del av Sveriges mest expansiva fordonsteam?
SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse där vi utvecklar vår verksamhet och investerar i fordonsflottan. Det är tryggt och säkert att åka med SJ:s tåg och för att säkerställa det jobbar vi aktivt med riskhantering vid bl.a. förändringar av fordon och underhåll.

Vi söker nu tre specialister med inriktning på riskhantering inom trafiksäkerhet, arbetsmiljö, miljö och kvalitet, och som vill bli en del av det kompetenscenter för järnväg som vi bygger inom SJ:s Fordonsdivision.

Om tjänsten
Som specialist inom riskhantering jobbar du tillsammans med projekt och linjeverksamheten i hela vår division. Huvudinriktningen är trafiksäkerhet, men ofta ingår också att hantera risker som rör arbetsmiljö, miljö och kvalitet. Du kommer att jobba med långsiktiga fordonsprojekt (anskaffning och ombyggnad) såväl som mindre förändringar i linjen.

Vi arbetar enligt det regelverk som gäller för järnvägstrafik, t ex RAMS (EN50126), CSM-RA, ECM, TSD:er och nationella krav samt övriga regler och lagar som är tillämpliga för vår verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter är att ta fram systemdefinition och en säkerhetsplan för projekt samt att hålla den aktuell under projektets gång och att ta initiativ till aktiviteter (t ex riskanalyser, säkerhetsmöten) som ingår i planen. Du ansvarar även för att upprätta Hazard Record och att ta fram en övergripande säkerhetsrapport. Tillsammans med projektledaren är du kontakt mot oberoende granskare och interna och externa instanser för godkännande i de fall det krävs. I det löpande arbetet ingår att tillsammans med linjeverksamheten genomföra BaF (Bedömning av förändring) och samordna förenklade riskanalyser.

Du kommer att ingå i en kompetent, stolt och framtidsinriktad verksamhet med många erfarna och generösa kollegor som vill vara med och bidra till din och ditt teams framgång. Inom SJ kommer du att ha kontakt med fordonsingenjörer, stödfunktion Trafiksäkerhet och representanter för vår produktion. I arbetet ingår samarbete och kontakter såväl med svenska som internationella leverantörer och intressenter och resor i arbetet förekommer.

Om du vill göra en klimatsmart insats för vårt samhälle genom att och bygga upp förutsättningar för en bra kollektivtrafiklösning för framtiden är detta ett jobb för dig.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande. Vi ser gärna att du har minst 5-10 års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter och tidigare erfarenhet av säkerhetsarbete inom järnvägsbranschen eller bransch med motsvarande krav är därför meriterande.

Även du som har kortare eller ingen erfarenhet är välkommen att söka. Vi jobbar långsiktigt med kompetensförsörjning och en av tjänsterna kan tillsättas av någon som med intresse och engagemang vill ta sig an området.

Du bör ha förståelse för organisatoriska krav och affärsmässiga utmaningar och ett starkt intresse för teknisk utveckling och av att bygga framtidens klimatsmarta resande på järnväg. Vi söker självgående medarbetare som är innovativa och kreativa och som brinner för teknik i framkant.

Personliga egenskaper
Du är van att arbeta i team, bra på att samarbeta och har god kommunikativ förmåga.
Som person är du driftig och tar eget ansvar för att självständigt driva arbetet framåt. Du är socialt kompetent och van att knyta samt vårda kontakter, gärna i internationella miljöer. Komplexa frågeställningar är inget du ryggar för och du förstår helheten såväl som detaljer. Du är prestigelös, nyfiken och generös i relation till dina kollegor och bidrar till stark förbättringskultur.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta någon av våra ansvariga rekryteringskonsuler.

Tomas Löfgren, 08 764 25 85 tomas.lofgren@jeffersonwells.se 
Anna Setterberg, 08 764 2583 anna.setterberg@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.