SJ söker Ingenjör med inriktning mekanik till Team X2

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad. På SJ har du möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande. Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ – årets grönaste varumärke 2020!

Vill du vara en del av Sveriges mest expansiva fordonsteam? Har du ett stort intresse för järnvägsfordonsteknik och underhåll och har en bakgrund inom mekaniska system?

Ingenjör med inriktning Mekanik på järnvägsfordon till Team X2

Team X2 på Division Fordon erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. Enheten ansvarar för alla fordon för persontrafik från inköp till avveckling. Du kommer vara en del av en kompetent och framtidsinriktad organisation med många erfarna och generösa kollegor som bidrar till din och ditt teams utveckling. Våra medarbetare bidrar på olika sätt till att utveckla och förvalta våra fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJ:s mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera.

Din specifika roll i Team X2 innebär att vara en del av gruppens tekniska kompetens inom fordonens mekaniska system (mekanik, hydraulik, tryckluft) som har till uppgift att vidareutveckla samt förvalta X 2000 mekaniska fordonssystem och material. Det kan handla om exempelvis korglutning, bromssystem, sanitetssystem och inredning. Teamet ansvarar för befintliga X 2000 och även för förvaltning av det tekniskt upprustade Nya X 2000 som började levereras år 2021.

I rollen kommer du att arbeta med både egna utvecklings- och utredningsarbeten samt stötta övriga gruppens uppgifter. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att

  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten
  • Arbeta med kravställning på underhåll, tekniska modifieringar, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Vara delaktig i och leda mindre projekt och fordonsförändringar
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar
  • Arbeta med driftsäkerhet, RCM-analyser och trafiksäkerhetsbedömningar.

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är civilingenjör eller högskoleingenjör med god erfarenhet inom järnvägsbranschen och då främst av mekaniska system på spårfordon. Erfarenhet av elektronik, mjukvara eller mekatronik är meriterande.

Som person har du ett tekniskt intresse, gillar problemlösning och vill lära dig om både beprövade och nya tekniska lösningar. Du är strukturerad, drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förmedla kravställning till leverantörer och konstruktörer som ska realisera dina idéer och utredningsresultat. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Arbetsuppgifterna drivs ofta enskilt, med stöttning från teamet, och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08 764 25 85 tomas.lofgren@jeffersonwells.se eller Anna Setterberg, 08 764 25 83 anna.setterberg@jeffersonwells.se

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.