SJ söker Fordonsingenjör inriktning projektledning till Team Lok och Personvagnar

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

bild

Civilingenjör med inriktning Projektledning

SJ söker en civilingenjör med inriktning projektledning till Team Lok och Personvagnar inom division Fordon. Vi erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad. På SJ har du möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande.

Din roll blir som Fordonsingenjör i vårt fordonsteam Lok och Personvagnar inom enheten teknisk Produktledning som är en del av SJs fordonsdivision i Stockholm. Enheten ansvarar för alla fordon för persontrafik från inköp till avveckling. Du kommer vara en del av en kompetent och framtidsinriktad organisation med många erfarna och generösa kollegor som bidrar till din och ditt teams utveckling.

Din uppgift är att på olika sätt medverka till att utveckla och förvalta våra fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. Din specifika roll i Team Lok och Personvagnar innebär att driva ett eller flera små eller medelstora projekt. Projekten, där du har den ledande rollen, kan vara ombyggnad, upprustning, teknisk modifiering eller underhållsprojekt. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du ska ha god erfarenhet inom järnvägsbranschen och drivit fordonsprojekt tidigare. Det är positivt om du har erfarenhet från offentliga upphandlingar, avtalshantering och juridiska processer. Som person är du affärs- och kvalitetsorienterad, samt strukturerad och drivande. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Extra viktigt är att du kan hantera affärsmässiga relationer. Utöver teknisk förståelse för järnvägsfordon så är kunskaper inom utformning av kundnära miljö och interiör design meriterande.

Som projektledare kommer du att arbetsleda projektmedlemmar samt ansvara för projektens ekonomi, tidplaner och leverans. Arbetsuppgifterna drivs både enskilt och i grupp och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Du måste även kunna förmedla budskap på rätt nivå till projektmedlemmar, styrgrupper och koncernledning.

Några av dina ansvarsområden

  • Leda ett eller flera fordonsprojekt från start till slut. Innebärande att ansvara för arbetsfördelning, ekonomi, kravställning, upphandling och genomförande.
  • Arbeta med kravställning på underhåll, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten
  • Följa upp fordonen ur ett ekonomiskt och affärsmässigt perspektiv
  • Framtagning och beredning av underlag för beslut i ledningsgrupper

Placeringsort
Stockholm

Rekryteringsprocess
Urval och intervjuer sker fortlöpande så lägg in din ansökan så snart som möjligt!

SJ