SJ söker Masterdatahanterare

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

SJ söker Masterdatahanterare

SJs division Fordon söker en masterdatahanterare för att förvalta och vidareutveckla vårt fordonsförvaltningssystem i SAP. SJ är inne i ett spännande utvecklingsskede då vi bland annat tar över underhåll i egen regi och därmed anpassar vårt fordonsförvaltningssystem för att möta de nya kraven som detta medför. Utöver detta håller vi på att anskaffa 2 nya fordonsflottor, snabbtåg respektive regionaltåg, som framöver ska läggas upp i fordonsförvaltningssystemet.

Om tjänsten

Som masterdatahanterare förvaltar du grunddata gällande underhåll, leverantörssamverkan, tjänster och material för fordon och komponenter. Du vidareutvecklar masterdatastruktur, uppdaterar och distribuerar underhållsplaner både internt och till underhållsleverantörer. Rollen innebär daglig kontakt med IT-förvaltning och användare av systemet.

Du har troligtvis arbetat ett par år med masterdatahantering, har ett tekniskt intresse och ett stort sinne för struktur. Du brinner även för att utveckla verksamheten, processer och den förvaltning du jobbar med. Tjänsten är placerad på SJs huvudkontor på Vasagatan i Stockholm

Kvalifikationer

  • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarade erfarenhet
  • Utbildning inom logistik eller motsvarande erfarenhet
  • Erfarenhet av masterdatahantering
  • God teknisk förståelse
  • Erfarenhet av SAP eller motsvarande större ERP-system/affärssystem
  • God svenska och engelska i både tal och skrift

Du är strukturerad och noggrann och van vid att hantera flera aktiviteter parallellt. Vidare har du en kommunikativ förmåga och kan snabbt sätta dig in i användarens perspektiv.

Du ingår i en grupp om 4 masterdatahanterare. Det är viktigt att du passar in i teamet, att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående i ditt arbete.

Meriterande

Arbetat i järnvägsbranschen

Erfarenhet från agilt utvecklingsarbete

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult salle.nilsson@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!