Chef Depå SYD

sj bild

SJ för människor närmare varandra, varje dag.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.
Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Är du en utvecklingsorienterad chef och vill ha en drivande roll med många kontaktytor i en kundorienterad organisation? Då kan den här rollen vara intressant för dig!

Division fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera säkra och rena tåg. Divisionen ska utveckla och upprätthålla SJ AB fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv produktion och ansvara för samarbetspartners. Depå SYD består av en depå i Göteborg och en i Malmö och består av drygt 250 medarbetare inom ett flertal olika personalkategorier. Du har 10 direktrapporterande chefer i depåerna Göteborg, Malmö.

Att fordonen lämnar depåerna i rätt tid är en förutsättning för att SJ skall kunna leverera till kund. Uppdraget är att leverera hela och rena tåg i tid. Det är en 24/7 verksamhet som bedrivs 365 dagar per år.
Depå produktion är inblandade i olika projekt och initiativ, bland annat större projekt avseende inköp av nya fordon och upphandlingar av regionaltrafik men även i trafikupphandlingar utanför Sverige. Depåproduktionen medverkar även i ansvar även för andra kundnära initiativ i syfte att förbättra och utveckla depåernas leverans.

Arbetsuppgifter

  • Leda verksamheten inom Depå Syd
  • Ledning, planering och samordning på plats gällande produktionen av terminaltjänster, underhållstjänster och städtjänster inom bägge depåerna.
  • Utveckla effektiva flöden och kapacitetsutnyttjande inom depåerna
  • Ansvar för SJs anläggningar i Syd och dess organisation för att höja produktiviteten och kvalitet i depåerna.
  • Säkra SJs intressen i samverkan med övriga aktörer inom depåerna.

Vi söker dig med Universitets - eller högskoleexamen inom transport, produktion, logistik med erfarenhet från tidigare ledande position med mycket goda resultat. Du har också erfarenhet av att arbete med förändringsledning och van att hantera komplexa utmaningar i en verksamhet. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska i såväl tal som i skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen så har du en analytisk förmåga, lätt för att se helheten och arbeta både strategiskt och operativt. Du har en vilja att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Du är initiativrik, självgående, och utåtriktad som person. Du är en stark och närvarande ledare som har en förmåga att engagera och utveckla dina medarbetare.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SJ med PS Partner. Har du frågor så kontakta gärna Louise Harrysson 072 311 98 39 eller louise.harrysson@pspartner.se eller Mats Törn 076 164 59 69  mats.torn@pspartner.se 

Vi jobbar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
 

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!