Konsult inom risk och säkerhet

Gruppen Säkerhet, Riskhantering och Signal är en positiv och entusiastisk grupp som arbetar i en rad spännande projekt och nu vill vi bli ännu fler!
 

Rollen hos oss

Vi arbetar både med teknisk, driftsmässig och organisatorisk säkerhet. Vi har också ett aktivt samarbete med våra internationella kollegor, främst i Norden och Storbritannien.

Inom gruppen arbetar vi mycket med att sprida arbetsuppgifterna mellan oss och så långt det är möjligt arbeta i team med både seniora och juniora medarbetare. Vi ser att detta är mycket positivt för allas personliga utveckling liksom för de resultat vi kan leverera till kund. Vår grupp är specialiserad inom transportsystem och järnväg och vi jobbar med säkerhetsledning i projekt, granskning av säkerhetsdokumentation, riskanalyser, tolkning av lagar och regler eller säkerhetsarbete. Utöver säkerhet arbetar vi även med godkännandefrågor inom järnväg och med svensk och europeisk järnvägslagstiftning. Vi erbjuder dig en arbetsplats där det är kort väg mellan idé och beslut och där vi fokuserar på kundens lönsamhet, kvalitet och våra medarbetare.

 

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har några års erfarenhet av tredjepartsgranskning, säkerhetsfrågor inom järnväg eller spårfordon och/eller kvalitetsledning. Du är van vid säkerhetsarbete inom järnväg och förstår hur en riskanalys ska genomföras på ett strukturerat sätt och har vana av att förhålla dig till regelverk.

Det är en stor fördel om du har erfarenhet av ERTMS.

 

Du ska i alla fall ha:

  • Intresse och erfarenhet av arbete med signalsäkerhetssystem (vi jobbar både med ombordsystem och markanläggning)
  • Erfarenhet av och intresse för tredjepartsgranskning och certifiering, såsom NoBo, AsBo och ISA
  • Universitetsexamen är en fördel

 

Som person är du:

  • Självständig och trivs med ett arbete nära kunden
  • Driven och har ett affärsmässigt tänk
  • Strukturerad och ansvarstagande
  • Intresserad av att förstå och sätta dig in i kundens, ofta komplexa utmaningar och problem

 

Placering

I rollen arbetar du med kunder i hela Sverige. Denna del av Atkins verksamhet finns primärt i Stockholm just nu, men för denna tjänsten är det också möjligt att sitta på något av våra andra kontor i Göteborg, Helsingborg eller Malmö.  

 

All världens kunskap och möjligheter

Atkins Sverige är en del av SNC-Lavalin, ett globalt design- och ingenjörsföretag. I Sverige är vi landets bästa rådgivare inom samhällsplanering, infrastruktur, järnväg och spårfordon. Vår affärsidé ligger minst sagt i tiden – att skapa innovativa och miljömedvetna lösningar som tar människor och samhällen närmare varandra. Det sitter i vårt DNA att bygga staden och landet för att skapa snabbare, effektivare och mer hållbara samhällen. 

 

Bli en del av en framtidsbransch!

Vi använder vår unika kompetens för att visa våra kunder vägen till morgondagens innovativa och hållbara lösningar. Vill du bli en del av det? Är du redo för nästa steg i karriären?

Tveka inte utan ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Atkins