Fordonsingenjör till Team Upphandlad trafik på SJ

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Är du intresserad av teknik och vill jobba för en bättre miljö? Då har vi en intressant tjänst för dig inom Teknisk Produktledning, Team Upphandlad trafik. SJ:s division Fordon söker nu Fordonsingenjör med ansvar att utveckla och förvalta fordonssystem utifrån affärsmässiga förutsättningar och kundernas behov, samt SJ´s mål.

Om tjänsten
Som Fordonsingenjör tillhör du Teknisk Produktledning som ansvarar för alla fordon för persontrafik från inköp till avveckling. Din uppgift är att förvalta och utveckla fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJ´s mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. En annan viktig uppgift är att informera ledning och intressenter. 

I denna roll får du möjligheten att arbeta nära affären med livscykelanalys, kundbehov och driftekonomi kring de fordon som SJ kör i upphandlad trafik.  

Några av dina ansvarsområden;

  • Förvalta och utveckla fordonssystem, fordonsteknik och underhållssystemet, samt vidmakthålla och förbättra säkerheten 
  • Följa upp fordonen ur ett ekonomiskt och affärsmässigt perspektiv 
  • Arbeta med kravställning på underhåll, ombyggnader och upprustningar av fordon, samt följa upp avtal 
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper 
  • Vara delaktig i och leda projekt och fordonsaktiviteter 
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar, ofta i samarbete med tekniska konsulter (specialister) 
  • Fel- och livslängdsanalys   

SJ erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör inom maskin, eller motsvarande, och har erfarenhet av utveckling och förvaltning av komplexa maskiner och system. Erfarenhet av järnvägsfordonsteknik är meriterande. Som person är du tekniskt intresserad, affärs- och kvalitetsorienterad, samt strukturerad och drivande. Då du i denna roll har många kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Viktigt är att du kan hantera affärsmässiga relationer. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.  

Rekryteringsprocess
I denna rekrytering samarbetar SJ med Jefferson Wells. Du är välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Tomas Löfgren, +468 764 2585 samt Anna Setterberg på +468 764 2583 om du har frågor kring tjänsten eller din ansökan.

Vi arbetar med löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan senast 16e september. 

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!