Två av Örebros spår elektrifieras

Örebro centralstations spår. Foto: Wikimedia Commons

Trafikverket ska elektrifiera spår 25 och 26 på Örebro Central. Då kan spåren användas som uppställningsspår för persontåg. Stängsel runt järnvägsområdet kommer i sin tur att minska antalet förseningstimmar orsakat av obehöriga i spår.

Trafikverket tar sikte på att elektrifiera spår 25 och 26 på Örebro Central för att göra dem användbara som uppställningsspår för persontåg. Denna satsning inkluderar även installation av poster för lok- och tågvärme samt uppförandet av personskyddsstängsel runt järnvägsområdet för att höja säkerheten.

Genom att elektrifiera dessa spår möjliggör Trafikverket för persontåg att använda dem som uppställningsplatser. Detta är av särskild betydelse med tanke på den förväntade ökningen av tågresenärer i Mälardalen framöver. Dessutom syftar projektet till att minska förseningar som kan orsakas av obehöriga intrång på spårområdet genom att höja säkerhetsnivån med hjälp av stängslet.

Trafikverket befinner sig för närvarande i fasen där de utarbetar förfrågningsunderlaget för den entreprenör som ska genomföra arbetet.

Källa: Trafikverket