Utveckling hos WILLBRANDT är riktat mot kundernas behov - överskådlig säkerhet

WILLBRANDT kan leverera stort sett allt inom gummiprodukter för järnväg.

Som specialister inom svängnings- och vibrations teknologi, är WILLBRANDT väl insatta i vad som är viktigt inom järnvägsindustrin. Vi har stort kunnande och ett brett sortiment av produkter för järnvägsindustrin. Vi är bland annat ledande på eftermarknaden för underhållskomponenter och vi har många år på nacken som leverantörer av primära och sekundära fjädersystem.

Medan sekundär fjädersystem mest handlar om bekvämlighet för de resande, är huvudfunktionen för primärsystemet först och främst säkerhet. Det är primärsystemet som säkrar att tåget ligger stadigt på spåret, och inte spårar ur i skarpa kurvor eller när tåget åker i hög hastighet. För WILLBRANDT är säkerhet ett ledord som alltid kommer i första hand.

bild
Primär fjädersystem handlar först och främst om säkerhet.

Men säkerheten är inte bara viktigt för tågets passagerare och personal, utan även arbetsstyrkan som sköter översyn och underhåll av tåget måste ha en säker arbetsplats. WILLBRANDTs tekniker och Product Managers kommer ofta på besök och pratar med kunderna i verkstäderna. Här har vi kunnat konstatera att där finns stor möjlighet till förbättring och önskemål om mer digital dokumentation. Den rätta verkstadsutrustningen gör underhållsarbetet både säkrare, lättare och snabbare. Hos WILLBRANDT tänker vi att med våra kunskaper och kontakter inom järnvägsindustrin har den rätta förmågan att också här hjälpa våra kunder.

bild
Boggipressar för testning och demontering.

”Kunderna berättar ofta om sina utmaningar och behov, vi på WILLBRANDT är ständigt på jakt efter områden där vi kan hjälpa våra kunder. Verkstadsutrustning var därför ett uppenbart område där vi såg att vi kan hjälpa till. Inte bara i de redan existerande verkstäderna, utan även i de som är i bygg- och planeringsfasen. Vi ser att byggandet av nya verkstäder har ökat som en konsekvens av inköp av nya tåg. Men också med anledning av verkstädernas omlokalisering från de centrala platserna i städerna, där man idag kan ha bostäder. De nya verkstäderna byggs nu där de inte kan störa bostadsbyggandet”. Säger Johnny Anekjær, VD hos WILLBRANDT.

Därför har WILLBRANDT kastat sig över ett nytt arbetsområde som handlar om verkstadsutrustning till underhåll av tågen. Vi har tagit kontakt med många av de bästa producenterna av utrustning till tågunderhåll i Europa, och fått till agentavtal med en stor del av dom. Detta innebär att vi kan vara behjälpliga med hjulsvarvar och boggitestare för underhåll av tåget. Men det slutar inte där, för medan vi var på gång öppnade sig många nya möjligheter med stor potential för att hjälpa våra kunder ytterligare. Hos WILLBRANDT är vi mycket fokuserade på at hjälpa våra kunder så mycket som möjligt. Därför kan vi nu presentera en 360⁰ portfölj med utrustning för underhåll av boggi och vagn.

bild
Hjul svarvar under golv från Koltech.

En portfölj som bland annat innehåller system från Aquafrisch för motor och boggitvätt. Ett bra och säkert system här kan vara avgörande för att rensa bort smuts bestående av till exempel sand, fett eller damm. I portföljen kan man också hitta testutrustning för bromsar, mobila viktmätningssystem för alla typer av tåg, mobil precisionsutrustning för mätning och analys av hjulprofil, bromsar, skenor och spårskifte, lösningar till dörröppningar med isolerande skyddssystem, fjädrar testare och mycket mer för komplett underhåll av tåg.

Vi tar gärna en pratstund med dig om du vill veta mera, och du är naturligtvis alltid välkommen till att kontakta oss om du har frågor eller tekniska utmaningar.

Utöver fjädersystem kan vi också hjälpa med i stort sett allt inom gummiprodukter för järnväg.

Besök WILLBRANDT HÄR!

bild