Spanska Renfe introducerar integrerad reseplaneringsapp

Renfe introducerar ny bokningsappp. Foto: Renfe

Reseplanerings- och bokningsplattformen kommer först att finnas tillgänglig i 11 spanska städer från och med tredje kvartalet 2022. Plattformen har en omfattning i tre faser. Under det första kvartalet 2023 kommer projektet att omfatta totalt 27 platser.

Från och med slutet av 2023 kommer plattformen att innehålla nya tjänster och funktioner. MaaS -applikationen kommer att integrera olika transportsätt - som tåg, cykel, tunnelbana, buss, bildelning, skoter - som gör att kunden kan planera sin resa från dörr till dörr.

Allt kan göras med en enda betalning och i en senare fas kommer även fritids- och restaurangtjänster och hotellbokningar att införlivas. 3 till 4 procent mer tågbiljettförsäljning Genom att implementera plattformen planerar Renfe att locka minst 650 000 nya kunder till tåget. Detta kommer att generera 1,8 miljoner nya resor på fem år, vilket ökar tågbiljettförsäljningen i huvudkorridorerna med mellan 3 och 4 procent.

Renfes prognos är att den nya tekniska plattformen kommer att ge ytterligare intäkter på mellan 38 och 156 miljoner euro under fem åren. Det kommer att vara en öppen, inkluderande och integrerande plattform för olika operatörer av det nya mobilitetsekosystemet. Ett initiativ som överensstämmer med målen för företagets strategiska plan för de kommande åren och med mobilitetsstrategin som utformats av det spanska transportministeriet.

För genomförandet söks avtal med olika kollektivtrafikföretag, mikromobilföretag, bildelningsorganisationer, tekniktillverkare och betalningssystem. Applikationen kan bli ett användbart instrument för klienten i alla faser av sin resa, även om de inte specifikt använder Renfes tjänster.