VR lägger till 22 nattågstjänster till järnvägsförbindelserna Helsingfors - Rovaniemi/Kolari

Järnvägsstation i finska Lapplands huvudstad Rovaniemi. Foto: VR

Tågresorna ökar och en av de mest trafikerade perioderna inom inhemsk turism pågår i Finland. Under våren och försommaren har VR återställt mer än hundra dagliga tågresor till trafiken under varje sommarvecka. Nu öppnar tågoperatören VR helt nya tjänster inom nattågstrafiken. Sammanlagt 22 nattågstjänster kommer att läggas till förbindelserna Helsingfors - Rovaniemi och Helsingfors - Kolari under sommaren och hösthelger.
 
VR övervakar antalet resor och ökar snabbt trafiken. Baserat på reseprognoser är resor till Lappland speciellt omtyckta och nu tillkommer tågtrafik till Lappland även under höstsäsongen. Liknande tillägg gjordes tidigare i år när det gällde skidsemesterar och påsken. Med tilläggen kommer maximalt 41 nattågstjänster att köras under veckan.

- De sätt hur vi reser och arbetar har förändrats. Människor reser också till Lappland utanför traditionella semesterperioder och bara för att tillbringa en längre helg. Enkel och klimatvänlig resa till Lappland lockar också distansarbetare; i nattåget kan restiden användas effektivt för att sova och arbeta, säger Piia Tyynilä, chef för VR:s persontransporttjänster.