SL gör den största icke-militära upphandlingen i världen

Totalupphandling med högt ställda krav på ekonomi, kvalitet och utveckling. Foto: Daniel Blom/SL

Nu inleds upphandlingen av Stockholms tunnelbana. Det handlar om vilken aktör som ska köra stockholmarnas tunnelbana kommande elva år, med drift, fordon, stationer och hela tunnelbanans kringliggande verksamhet. Första gången tunnelbanan upphandlades i konkurrens var 1999. Sedan 2009 har tunnelbanan körts av operatören MTR.

– Stockholms hjärta ska nu prövas i konkurrens. Det är sannolikt den största icke-militära offentliga upphandlingen i världen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

– Vi har i dag en tunnelbana med fler resenärer än tidigare, nöjdare resenärer än tidigare och rekordhög punktlighet. Nu ska vi ta nästa steg på resan och forma den tunnelbana som ska bära Stockholm in i framtiden och 2030-talet. Det sker med högst ställda krav och fokus på ekonomi, kvalitet och utveckling, därtill i en tid då vår tunnelbana utvecklas med nya spår, stationer och tåg, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

– Detta blir högst sannolikt den största icke-militära offentliga upphandlingen i världen. Vi vet dessutom att det här är ett internationellt sett oerhört eftertraktat kontrakt, där vi har goda signaler från omvärlden och ett stort intresse hos många välrenommerade tunga aktörer, säger Kristoffer Tamsons (M).

– Med denna totalupphandling behåller vi en kollektivtrafik upphandlad i konkurrens till ett hundra procent. Det är en modell som tjänat oss väl och det bästa, mest effektiva sättet att få mer tunnelbana för pengarna och bättre trafik för resenärerna, säger Kristoffer Tamsons (M).

Fakta: