Nattåget European Sleeper är en framgång - aktierna slutsåldes på 15 minuter

Nattågsstämning. Foto: NightJet

Försäljningen av aktierna för det nystartade nattågsprojektet European Sleeper startade den 27 maj och samtliga såldes ut på bara 15 minuter. Det nederländska nattåginitiativet kommer att köra sovtåg mellan Bryssel, Amsterdam, Berlin och Prag, i samarbete med operatören RegioJet.

- Intresset var så överväldigande att vi överväger en påskyndad implementering av nya rutter och inköp av moderniserade vagnar, säger grundarna Chris Engelsman och Elmer van Buuren i ett meddelande.

- Än en gång har det blivit uppenbart att resenärer i Europa vill resa med nattåg igen och att det finns ett brett stöd för nya initiativ.

European Sleeper har avsikt att köra nattågstrafik mellan Prag och Bryssel med början i april 2022 med materiel från den tjeckiska operatören RegioJet. Nattågets avgång i Prag sker i början av kvällen så att det anländer till Bryssel på morgonen. Målet är att initialt köra nattåget tre gånger i veckan och sedan skala upp det till en daglig anslutning.

Enligt uppstarten reserverade mer än 350 investerare Nederländerna och utomlands aktier under maj månad. Detta resulterade inte bara i startkapital på en halv miljon euro utan också stöd för den närmaste framtiden

- Förutom detta startkapital har vi nu mer än 350 entusiastiska investerare ombord, som kan agera som fans och ambassadörer för de kommande åren och som kan bli en think-tank för företagets vidareutveckling, sade European Sleepers representant.

- Vi är ett kooperativ där stora investerare blir medlemmar och har kontroll över strategin. Mindre investerare har inte det, men vi kommer säkert att be om deras input och idéer, förklarade Van Buuren i en tidigare intervju.

Nattåget Bryssel - Amsterdam - Berlin - Prag är European Sleepers första förbindelse. Det är European Sleepers ambition att bygga upp ett nätverk av ”sovande tåg” från Nederländerna och Belgien till relevanta destinationer i Europa.