Stort intresse för tågresor till Jämtland

Snälltåget kör nattåg till Jämtland i sommar. Foto: Snälltåget

Ökad efterfrågan gör att Snälltåget kommer erbjuda fler tågresor från Malmö via Stockholm till Jämtland i sommar. Unikt är att resenärerna kan åka hela vägen till de största fjällstationerna och vandringslederna samt enkelt ta sin utrustning ombord tack vare Snälltågets bagagevagn. Nattåget avgår två dagar i veckan ochi anslutning till tågresan erbjuder Snälltåget transfer i form av buss eller taxi direkt till platser där vandringslederna börjar eller slutar. Idéer på resmål är Storulvåns Fjällstation för vandring i Jämtlandstriangeln, Vålådalens Fjällstation för vandring i Vålådalsfyrkanten och Åre med Åre Bikepark för downhill och cross-country på Åreskutan.

– Vi ser ett ökat intresse för tågresor till Jämtland i sommar, säger Marco Andersson, försäljningschef på Snälltåget. Osäkerheten om det går att resa utomlands i kombination med ett ökat intresse för natur, friluftsliv och ”svemester” bidrar till den ökade efterfrågan.

– Vårt mål är att göra det prisvärt, enkelt och sömlöst att resa med oss till de vackra lederna och fjällstationerna i Jämtland. Genom att resa över natten med tåg gör du ett hållbart val och kommer utvilad fram för fjälläventyret. Jämtland erbjuder många aktiviteter och är fantastisk för den som vill fjällvandra och variera sin fjällsemester med olika aktiviteter. Vi hoppas att vår satsning kommer uppskattas av resenärerna, säger Marco.