Swissrail presenterar framtida spårburna projekt på InnoTrans podcast

- Som mässarrangör är vi alltid up-to-date. Det stora internationella intresset för vår podcast har bekräftat att vi kommer att fortsätta formatet fram till järnvägs- och logistikmässan InnoTrans i september 2022, säger Kerstin Schulz vd för InnoTrans. Foto: Innotrans

Det nya avsnittet av InnoTrans mobilitetspodcast släpps den 9 mars. Gästen i det andra avsnittet är Michaela Stöckli, chef för schweiziska järnvägsindustriföreningen Swissrail. Swissrail är med över hundra medlemmar en viktig inspirationskälla för den fortsatta utvecklingen av transportpolitiken i den alpina nationen.

Enligt en datainsamling från World Economic Forum har Schweiz den bästa järnvägsinfrastrukturen i världen, tätt följt av Japan. I podcastsamtalen berättar Michaela Stöckli om det senaste framgångsrika projektet inom den schweiziska järnvägsindustrin och dess betydelse för Europa. Det prestigefyllda Ceneri-tunnelprojektet slutfördes i september 2020 och erbjuder, som en viktig del av NEAT-transalpinvägen, många alternativ för att optimera gods- och persontrafik.

- Med öppnandet av Ceneritunneln i september 2020 öppnades det största järnvägsprojektet i Schweiz. Tunneln togs i drift efter mer än 20 års byggnation till en kostnad på cirka 23 miljarder schweiziska francs. Avsikten är att effektivisera godstrafiken från Rotterdam till Genua. Den schweiziska järnvägsindustrin engagerade expertis som möjliggjorde detta århundradets projekt. Vi kan knappast vänta med att få presentera våra produkter och tjänster på InnoTrans 2022, säger Michaela Stöckli, VD för Swissrail.

InnoTrans Podcast presenteras i form av en serie.

Efter det första avsnittet av det nya kommunikationsformatet av världens ledande mässa för transportteknik kommer den månatliga podcasten att ge allmänheten intressanta inblickar i mobilitetsbranschen fram till början av InnoTrans 2022.

Det tredje avsnittet av InnoTrans Podcast släpps den 13 april. Podcasten hittar du här: https://www.innotrans.com/

Pressmeddelande InnoTrans