Nyrenoverade järnvägsmuseet slår åter upp portarna

Järnvägsmuseets nya entré. Bild: Tyréns

Järnvägsmuseet i Gävle öppnar åter sina dörrar efter flera års renovering och utveckling. Öppningen firas under hela sommaren med besökare från när och fjärran.

Museet har genomgått omfattande renoveringar och utbyggnader, och förberedelserna inför återöppningen är nu i full gång. 

– Vi är väldigt glada över att äntligen närma oss återöppningen som vi vet är efterlängtad av många. Vi vill fira öppningen hela sommaren tillsammans med så många som möjligt. Vi är hela Sveriges järnvägsmuseum och välkomnar alla till vår nystart, säger museichef Robert Sjöö.

Inför återöppningen har mycket förändrats på Järnvägsmuseet. Den renoverade huvudbyggnaden har nya utställningar som skildrar järnvägens centrala roll i Sveriges utveckling. Större delen av järnvägsskatten visas i fordonmagasinet Tåghallen under sommaren. Museet och den intilliggande Järnvägsparken erbjuder mycket för både stora och små att utforska, lära sig om och uppleva.

– Järnvägsmuseet är bärare av en kulturell skatt. Det är en plats där järnvägens betydelse för Sveriges utveckling inte bara bevaras utan också brukas, delas och gestaltas, säger Robert Sjöö.

Källa: Järnvägsmuseet