Alstom ska modernisera en hel brittisk tågflotta

C2c ägs av Trenitalia och används i passagerartrafik på linjerna London, Tilbury och Southend i östra London och södra Essex. Förutom Electrostars driver c2c även 12 Class 720 Aventra-tåg, som också byggdes av Alstom i Derby.Foto: Wikipedia Common Lic. Kredit: LennartBolks-contribs

Alstom har tilldelats ett kontrakt på 8,8 miljoner pund från den brittiska tågoperatören, c2c, för att rusta upp dess Class 357 Electrostar-flotta. Detta projekt kommer att involvera målning och reparation av 74 fyravagnsenheter som ursprungligen byggdes vid Alstoms anläggning i Derby Litchurch Lane mellan 1999 och 2002.

Omfattningen av arbetet på dessa elektriska tåg kommer att ta itu med flera slitna områden, inklusive reparation av bultsskydd, korrosion på karossändar, sidoventiler, sulor och tak, följt av en fullständig ommålning.

Denna renovering kommer att utföras vid Alstoms Ilford-depå i östra London.

Bidrar med material

Renoveringsarbetet på Ilford kommer att pågå under 24 månader. Flera brittiska leverantörer, inklusive små och medelstora företag (SMF), kommer att bidra med material för projektet.

Peter Broadley, Service Managing Director Storbritannien och Irland på Alstom konstaterade:
- Vi är glada över att ge oss ut på den här nya resan med c2c, som föryngrar Class 357-flottan och förbättrar reseupplevelsen för passagerare. Detta kontrakt understryker Alstoms engagemang för hållbar mobilitet och brittiskt hantverk, exemplifierat av vårt engagerade team vid Ilford-depån.

Förnyad vitalitet

- Genom detta kontrakt förnyar vi inte bara vitaliteten i Class 357-flottan utan stärker också lokala ekonomier genom att främja jobbskapande vid vår Ilford-depå och engagera den bredare brittiska leveranskedjan, inklusive små och medelstora företag.

Detta renoveringsprojekt bygger på det pågående partnerskapet mellan Alstom och c2c, som hoppas kunna förbättra tågresandet för passagerare samtidigt som det stödjer hållbara metoder och lokala ekonomier.

Rob Mullen, VD på c2c sa:
- C2c fortsätter varje år att uppnå några av de bästa punktlighets- och tillförlitlighetssiffrorna för alla tågoperatörer i landet, och det är ingen slump att vår flotta på 357 tåg ligger bakom dessa utmärkta resultat.

Fräschas upp

- Utöver att underhålla och serva våra tåg så att de är redo att betjäna de tiotusentals kunder de transporterar varje dag, arbetar våra dedikerade teknik- och presentationsteam dygnet runt för att se till att de alltid är rena och i bra skick både inuti och ut. Det kommande målnings- och renoveringsarbetet – utfört av våra partners på Alstom – kommer att se alla våra 74 Class 357-tåg fräschas upp med det distinkta utseendet och känslan hos våra nya Class 720-tåg.

Alstoms Ilford-depå öppnade 1949. Webbplatsen sysselsätter cirka 120 personer och erbjuder tjänster för modernisering, renovering, fordonsmålning, ommärkning och översyn.

Byte även av dragsystem

Den har fyra huvudverkstäder som kan utföra C4 (undervagn) och C6 (kaross) klassificerade översyner, ett logistikcenter, målningsanläggningar och en marksvarv.

Depåns serviceportfölj inkluderar byte av dragsystem, installation av europeiska tågkontrollsystem (ETCS), systemuppgraderingar, kraftiga korrosionsreparationer, strukturella modifieringar, förlängning av livslängden, stål- och aluminiumsvetsning, mindre kollisionsreparationer och omkoppling av fordon.

Källa: Alstom