TX Logistik lanserar nya intermodala tjänster i Sverige

Även icke-kranbara semitrailers kan smidigt lastas på rälsarna med Nikrasa TX-systemet, utan att den befintliga standarder på terminaler, vagnar eller räls behöver modifieras. Foto: TX Logistik

TX Logistik har introducerat en ny intermodal förbindelse mellan Göteborg, Eskilstuna och Umeå, vilket utvidgar deras närvaro och servicekapacitet i Sverige. Denna nylanserade rutt erbjuder två avgångar per vecka och kan hantera imponerande trettiotvå lastenheter per tåg.

En framstående funktion är möjligheten att snabbt kunna lasta både kranbara trailers och icke-kranbara semitrailers på rälsen med hjälp av Nikrasa TX-systemet, vilket inte kräver några ändringar av befintliga standarder på terminaler, vagnar eller räls.

Resan från Göteborg till Eskilstuna tar cirka sex timmar, med ytterligare 14 timmar till Umeå. Transportföretaget är för närvarande det enda fraktbolaget som utnyttjar Botniabanan längs den svenska östkusten och de uppnår hastigheter på upp till 120 km/h tack vare sina ETCS-lok och European Train Control System.

Den senaste utvidgningen av deras tjänster bidrar till deras närvaro i Sverige, där de erbjuder intermodal järnvägstransport.