Regionala Express-tågen i Rumänien ökar i antal med över 20 procent

Rumänskt regionaltåg på väg. Foto: CFR Călători,

CFR Călători, Rumäniens ledande tågoperatör, rapporterar en imponerande ökning av Regio-Express (R-E) tåg med mer än 20 procent jämfört med 2021. Dessa tåg, som introducerades för fyra år sedan, erbjuder en optimal balans mellan pris, komfort och restid, positionerade mellan InterRegio (IR) och Regio (R) tåg.

Med 75 vagnar och 50 motorvagnar är R-E-tågen utformade för att göra tågresor tillgängliga för ett brett spektrum av resenärer, erbjudande liknande förhållanden som IR-tåg men till ett mer förmånligt pris. Denna tjänst, som nu ser en stadig ökning av passagerare, har bidragit till att förbättra mobiliteten i landet.

Förbättrar servicen

CFR Călători planerar att fortsätta utveckla och förbättra R-E-tjänsten, särskilt när förbättringar i infrastrukturen och modernisering av rullande material genomförs enligt Nationella Planen för Återhämtning och Resiliens (PNRR). R-E-tågen trafikerar för närvarande flera viktiga rutter, inklusive Bucureşti Nord till Braşov och Craiova, samt andra regionala destinationer.

Biljetter kan förköpas genom flera kanaler som CFR Călătoris webbplats, deras mobilapp, biljettautomater vid stationer, och biljettluckor. Passagerare uppmanas att försäkra sig om att de har en giltig biljett innan de går ombord för att undvika extra avgifter eller böter enligt gällande regler.

Källa: CFR Călători,