Göteborgs Spårvägar utser Linda Rudenwall till ny vd

Linda Rudenwall. Foto: Göteborgs Spårvägar

Styrelsen för Göteborgs Spårvägar har utsett Linda Rudenwall som ny vd. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2024.

 

– Vi kan idag meddela att styrelsen beslutat att utnämna Linda Rudenwall till ny vd för Göteborgs Spårvägar. Linda är sedan tidigare anställd i bolaget och har de senaste åren, utöver en roll som tillförordnad vd, haft rollen som avdelningschef för ekonomi och upphandlingsavdelningen. Linda har en bred erfarenhet från bland annat ledande positioner inom kommunal sektor och har ett inkluderande ledarskap och en utmärkt förmåga att skapa långsiktiga och värdeskapande relationer. Tillsammans med alla medarbetare kommer Linda kunna fortsätta att utföra och utveckla vårt viktiga uppdrag, att kunna leverera spårvagnstrafik med hög kvalitet till göteborgarna, säger Johanna Hector Lund, styrelseordförande för Göteborgs Spårvägar.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få möjligheten och förtroendet att få leda Göteborgs Spårvägar vidare på den uppstartade utvecklingsresan. Bolagets medarbetare och chefer har ett högt engagemang och stort resenärsfokus som tillsammans med satsningar från våra samarbetspartners/kunder ger oss goda förutsättningar framåt. Vår vision är att erbjuda en hållbar spårvägsresa i världsklass – jag kommer att jobba hårt för att vi ska nå dit, säger Linda Rudenwall.