Ny lösning med osynliga tågbiljetter lanseras

Invisible Tickets bygger på egenutvecklad teknik för att upptäcka om användaren byter till andra transportsätt under resan. Foto: bart ros /unsplash

Tata Consultancy Services tillkännager den nya Invisible Tickets-lösningen i samarbete med ING Bank. Den innovativa biljett- och betalningsplattformen är utformad för att förändra resandet för globala järnvägs- och kollektivtrafikresenärer genom att erbjuda en kontaktlös upplevelse med mobilbaserade biljetter och betalningar för olika transportsätt.

Invisible Tickets revolutionerar resande genom att använda avancerad sensor- och GPS-teknik för att sömlöst spåra och hantera resor i realtid utan behov av fysiska biljetter eller extra betalkort. Lösningen integrerar olika transportsätt på en enda plattform.

Genom ett samarbete med ING, där TCS Innovation Labs och COIN spelade en nyckelroll, utvecklades och testades Invisible Tickets initialt med en av Benelux största kollektivtrafikoperatörer. Nu tar TCS över ansvaret för att driva denna lösning på global nivå efter framgångsrika pilotprojekt.